Ховається у вашому холодильнику: дієтологи розповіли, що краще вживати замість м’яса

Чим найкраще замінити м’ясо / колаж УНІАН, фото REUTERS, ua.depositphotos.com

Зазвичай споживання обробленого м’яса негативно впливає на здоров’я і дієтологи радять замінити його на сир. Портал The Atlantic повідомляє, якщо замінити буквально кілька грамів червоного м’яса на кілька грамів сиру, можна знизити ризики захворіти на діабет на 8,8%. 

Дієтологи зазначили, що споживати менше м’яса дуже важко, але сир може допомогти компенсувати його відсутність. 

“Додавати сир до овочів – кухонне чаклунство. Порошок пармезану перетворює скромну пасту з квасолею на ситну італійську вечерю; скибочки сиру халумі на грилі перетворюють тарілку зелені на обід. В одному вірусному рецепті шматочок фети запікають з помідорами та часником, щоб створити смачний соус для пасти. Тобто, сир дає змогу відчувати ситність їжу і не обов’язково для цього їсти м’ясо”, – йдеться у матеріалі. 

Відео дня

Зазначається, що сир теж має багато жирів та інших не дуже корисних речовин для здоров’я, але в будь-якому випадку, він кращий, ніж м’ясо. Професор дієтології з Орхуського університету в Данії Даніель Ібсен пояснив, що деякі корисні елементи сиру, такі як корисні жирні кислоти та пробіотичні бактерії, можуть компенсувати його шкідливі для здоров’я якості. Але головна причина, швидше за все, полягає в тому, що червоне і перероблене м’ясо настільки шкідливе для вас, що замінити його практично будь-яким іншим джерелом білка, ймовірно, буде краще.

Також фахівці звернули увагу на виробництво сиру. Він посідає четверте місце за рівнем викидів серед основних джерел білка після яловичини, баранини або вирощених ракоподібних. При виробництві 50 грамів сиру виділяється стільки ж вуглекислого газу, скільки при зарядці 356 смартфонів за допомогою звичайних джерел живлення. Але особливість полягає в тому, що люди споживають сир набагато в менших порціях, ніж м’ясо. 

“Перехід від м’ясної дієти до сирної не повинен бути кінцевою метою. Чи є сир “здоровим”, залежить від того, хто його їсть: людині, яка страждає на діабет, може бути корисно вживати його замість червоного м’яса, але не тому, хто турбується про ризик серцево-судинних захворювань. Сир коштує недешево, і якщо у вас непереносність лактози, він не для вас”, – пояснив Ібсен. 

Як писав УНІАН, дієтологи назвали найкорисніші варіанти, як вживати м’ясо на сніданок. Бажано не налягати на ультраоброблені види м’яса, такі як бекон, сосиски та шинка.

www.unian.ua

Exit mobile version