Чому не можна залишати пляшку з водою в машині у спеку: часта помилка водіїв

Чому не можна залишати воду в машині у спеку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Здавалося б, звичайна справа влітку – вода в машині. Воду беруть із собою, щоб втамувати спрагу, а, якщо потрібно, то й умитися або помити руки. Все б добре, але багато водіїв забувають, що залишати таку ємність у салоні під палючим сонцем – погана ідея. Розповідаємо, чому, і де краще залишати воду в авто.

Чому небезпечно залишати пляшку з водою в машині

У спекотні дні в автомобілі краще не залишати воду в прозорих ємностях. І ось чому: перебуваючи під прямими променями сонця, пляшка і вода в ній можуть працювати як лінза, посилюючи тепло. Якщо воно фокусується на якомусь предметі, то така “лінза” може стати причиною його перегріву, а в найгіршому випадку – і загоряння. Наприклад, відомі випадки, коли через залишену під лобовим склом пляшку плавився пластик поверхні.

Тому пляшку з водою краще забирати з собою, а якщо немає такої можливості, то кладіть її так, щоб на неї не потрапляло пряме сонце – наприклад, можна сховати в бардачок, багажник, покласти на підлогу автомобіля або просто прикрити чимось, щоб запобігти потраплянню на неї прямих променів.

Відео дня

Також влітку краще не залишати в машині під сонцем запальнички, алюмінієві банки з газованими напоями або аерозолі – у спеку салон перетворюється на сауну, і під впливом високої температури ці предмети можуть спалахнути та вибухнути.

Раніше ми розповідали, чи можна заварювати чай окропом і яка температура води має бути насправді.

www.unian.ua

Exit mobile version