Розумні люди їх використовують: 7 фраз, які допоможуть відстоювати особисті кордони

Часто люди не усвідомлюють, що переходять особисті кордони інших / фото ua.depositphotos.com

Існує поширена помилкова думка, що відстоювати кордони означає бути грубим або ображати інших. Однак розумні люди знають мистецтво встановлювати межі шанобливим і необразливим способом, адже справа не лише в тому, що ви говорите, а й як ви це говорите. Портал Hack Spirit назвав 7 фраз, за допомогою яких можна відстояти власні кордони. 

1. Я ціную вашу думку, але я бачу речі інакше 

Незалежно від того, чи то на роботі, чи в соціальних мережах, чи в родині, усі ми опиняємося в ситуаціях, коли наші погляди не збігаються з поглядами інших, і це цілком нормально. Використання цієї фрази не тільки відстоїть ваші межі, але й продемонструє повагу до думки іншої людини. Це ввічливий спосіб не погодитися, не образивши. Пам’ятайте, що вся справа в балансі між наполегливістю та повагою.

2. Зараз не найкращий час

У всіх нас бувають такі моменти, коли ми перевантажені роботою чи особистими проблемами, а хтось приходить і просить про послугу. Використання фрази “Зараз не найкращий час” виявить повагу до ідеї іншої людини, пропонуючи майбутню дискусію. 

Відео дня

Відстоювання кордонів не означає, що ви взагалі недоступні. Це просто означає, що ви зараз недоступні. І розумні люди це розуміють.

3. Мені потрібно трохи особистого простору

Нам усім час від часу потрібен особистий простір. Йдеться не про відштовхування людей, а про турботу про власні потреби. Тому не переймайтесь, говорячи цю фразу оточуючим. 

4. Я не зможу взяти на себе зобов’язання

Ця фраза повідомляє про вашу нездатність виконати запит без фальшивих обіцянок або виправдань. Краса цієї фрази полягає в її чесності. Це показує, що ви цінуєте прохання іншої людини та поважаєте її час, не підводячи її.

5. Давайте знайдемо золоту середину

Конфлікт у житті не минучий. Між людьми завжди є певні непорозуміння, чи то між родичами, колегами, друзями чи сім’єю. І ця фраза є маяком компромісу та порозуміння. Це показує ваші межі, а також демонструє вашу готовність працювати над рішенням, яке принесе користь обом сторонам.

6. Я розумію, куди ти хилиш, але не можу погодитися

Одна з найскладніших речей — це не погоджуватися з кимось, поважаючи при цьому його думку. Але це не неможливо. Вживання цієї фрази допоможе розсіяти напругу та відкрити діалог. Це дозволяє з повагою обмінюватися думками, навіть якщо ми з чимось не погоджуємось.

Зрештою, встановлення меж не означає відгороджувати людей або відкидати їхні почуття. Йдеться про те, щоб знайти спосіб співіснувати з нашими відмінностями. І ця фраза допомагає вам це зробити.

7. Ні, дякую

Це проста, пряма і, можливо, найкраща фраза, яку ви можете використати, щоб відстоювати свої кордони. У здатності ввічливо відмовитися від чогось, не відчуваючи потреби виправдовуватися чи пояснювати себе, є величезна сила.

Розумні люди розуміють, що “ні” – це повне речення, а іноді це найкраща відповідь. Ця фраза поважає як ваші кордони, так і людину, яка її приймає. Це чіткий, але ввічливий спосіб висловити свою позицію, не викликаючи образ.

І пам’ятайте, що йдеться не лише про те, щоб сказати “ні”, а про те, щоб сказати це з добротою та повагою.

Раніше УНІАН писав про 8 фраз, які є сигналом у невпевненості в собі. Зокрема, йдеться про фразу “вибачте, але…”, коли після сполучника людина ділиться власною думкою і при цьому вже ніби за неї перепрошує, оскільки вона може відрізнятися від того, що думають ті, хто її слухає. 

www.unian.ua

Exit mobile version