Що буде з вашим тілом, якщо щодня їсти морозиво: дієтологи дали неоднозначну відповідь

Морозиво чудово охолоджує, але несе ризики / фото ua.depositphotos.com

Фруктове морозиво — це типові літні ласощі, особливо, коли за вікном дуже спекотна погода. Однак навіть у цього десерту є свої недоліки.

“Ескімо… смачно їсти, і воно може бути освіжаючим, тому що його крижана текстура охолоджує наше горло та забезпечує чудове полегшення, особливо в жарку погоду. Його зручно брати, їсти та насолоджуватися”, — каже Леслі Кумар, консультант з питань харчування, яку цитує Рarade.

9 речей, які трапляться з вашим тілом, якщо їсти морозиво щодня

Ймовірно, ви будете більше зволожені

Відео дня

Стереотип про 8 склянок води давно спростували, однак все одно важливо давати достатньо рідини своєму тілу. Вода у цьому не єдиний варіант – фрукти, овочі та морозиво також можуть допомогти. 

“Ескімо — це насамперед вода. Це один із найбільш освіжаючих способів залишатися зволоженим, особливо в жарку погоду. Крижана текстура втамовує нашу спрагу та забезпечує негайне полегшення”, – зазначила Кумар.

Ваше психічне здоров’я може покращитися

Їжа впливає не лише на ваше фізичне здоров’я, а й на психічне.

“Насолода ескімо може надати психологічний стимул, призвести до вивільнення ендорфінів, природних хімічних речовин організму, які сприяють гарному самопочуттю”, – додала дієтолог.

Ви відчуєте короткочасне підвищення енергії

Якщо ви відчуваєте млявість, то морозиво також може швидко вирішити цю проблему, оскільки містить цукор. Щоденне вживання морозива може забезпечити швидкий заряд енергії.

“Натуральний цукор у фруктовому морозиві є швидким джерелом енергії для нашого тіла. Тож, коли вам потрібно щось підняти рівень енергії, фруктове морозиво вас не підведе. Воно дає вам швидкий підйом”, – пояснила Кумар.

Ви також можете помітити тривалу втому

На жаль, сплеск енергії, викликаний цукром, який ви отримуєте від ескімо, ймовірно, буде короткочасним. Після цього ви відчуватимете втому.

“Щоденне вживання фруктового ескімо, особливо з високим вмістом цукру, може сприяти надмірному споживанню цукру, що потенційно може вплинути на рівень цукру в крові та призвести до стрибків енергії та збоїв”, — каже доктор Кріс Мор, радник з фітнесу та харчування.

Ви можете відчути збільшення ваги

Не все фруктове морозиво однакові. Однак за словами доктора Мор, продукти з високим вмістом цукру, жиру та калорій можуть сприяти збільшенню ваги.

Дослідження, включно з оглядом в журналі Nutrients, підтвердили, що вживання надмірної кількості цукру підвищує ризик розвитку ожиріння. Американська кардіологічна асоціація також попереджає про небезпеку, пов’язану з вагою. Вона пропонує обмежити споживання цукру до 6% щоденних калорій (100 калорій або близько шести чайних ложок для жінок і 150 калорій або близько дев’яти чайних ложок для чоловіків).

Дефіцит поживних речовин може стати проблемою

Баланс є важливою частиною здорового харчування. На жаль, щоденний раціон, який включає морозиво, не допоможе вам досягти цієї гідної мети.

“Якщо фруктове морозиво постійно обирається замість варіантів, багатих на поживні речовини, з часом це може призвести до дефіциту поживних речовин, якщо вашій дієті бракує різноманітності”, — попереджає експерт.

Це підтверджує й дослідження, яке опубліковане у Open Heart .

Можуть виникнути проблеми з ШКТ

Хоча ваші смакові рецептори можуть бути вдячні за щоденне фруктове морозиво, цього не можна сказати про ваш шлунок.

“Ніхто не може заперечити, що морозиво смачне. Однак щоденне споживання занадто великої кількості може призвести до розладу шлунка… вміст цукру в фруктовому морозиві може призвести до дискомфорту, здуття живота або судом”, – наголошує Кумар.

Ви можете отримати карієс

Цукор сприяє росту бактерій, що збільшує ризик карієсу. Якщо ви не дотримуєтесь належної гігієни порожнини рота, то небажано часто їсти морозиво.

Дослідження Advances in Nutrition 2016 року  показало, що у людей менша ймовірність мати карієс, якщо споживання доданого цукру становило менше 5% від щоденного споживання калорій.

Хронічні захворювання можуть погіршитися

Щоденне вживання морозива може бути не найкращою ідеєю, якщо ви маєте серцеві захворювання, діабет або високий ризик їхнього розвитку. 

“Тим, хто має серцеві захворювання, також слід обмежити продукти з високим вмістом жиру та калорій, які можуть сприяти підвищенню холестерину та іншим серцево-судинним проблемам”, – радить доктор Мор.

Дослідження доводять, що надмірне споживання цукру може підвищити ризик запалення, що є загальною проблемою для людей із цими та іншими захворюваннями.

Експерти радять замінити морозиво на фруктове пюре, йогурт та смузі.

Останні новини про морозиво

Раніше УНІАН розповідав, як можна приготувати домашнє морозиво всього з двох продуктів – 200 г вершків жирних та 100 г згущеного молока.

Також повідомлялось, що попит на українське морозиво за кордоном зріс до рекордного рівня.

www.unian.ua

Exit mobile version