Українським морським коридором вже експортували 57,5 мільйона тонн вантажів

Майже за рік роботи українського морського коридору на експорт було відправлено 57,7 млн т вантажів, з яких 39 млн т склала аграрна продукція.

Про це повідомила у Фейсбуці Адміністрація морських портів України, передає Укрінформ.

«Майже за рік функціонування Українського коридору було перевантажено 57,55 млн тонн вантажів. 2 059 суден експортували вантажі до 46 країн світу, у т.ч. 39 млн тонн продукції українських аграріїв», – йдеться в повідомленні.

За словами голови ДП «АМПУ» Юрія Литвина, завдяки Об’єднаним силам оборони, бізнесу, міжнародним партнерам, забезпечено стабільний та прогнозований обсяг експорту, відновлено контейнерні перевезення та паромне сполучення.

На поточний рік заплановані інвестиції у розмірі 829 млн грн у розбудову інфраструктури, в першу чергу – у капітальний ремонт та відновлення критичної інфраструктури (причалів, доріг, з/д шляхів, будівель філій) пошкодженої внаслідок ракетних ударів ворога. Проведення днопоглиблювальних робіт та придбання технічного флоту для потреб ДП «АМПУ».

Як повідомлялося, в Агентстві США з міжнародного розвитку (USAID) прогнозують зростання експорту зернових з України на 15%.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version