У Міненерго відповіли про стан Південноукраїнської АЕС: Робота енергосистеми стабілізується оперативно

Робота енергосистеми на сьогодні стабілізується оперативно.

На цьому наголосив заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону “Єдині новини”, відповідаючи на питання журналіста про "стан трьох трансформаторів на Південноукраїнській АЕС, які нібито вийшли з ладу".

"Хочу зазначити, що інформація, яку поширюють різного роду експерти, насправді є певною мірою ІПСО, і вона грає на руку ворогу. Розкриття такої інформації є, по-перше, негативним (явищем – ред.). По-друге, ця інформація отримується незрозумілими шляхами. Робота енергосистеми на сьогодні стабілізується досить оперативно", – сказав він.

Колісник підкреслив, що непередбачувані аварійні ситуації наразі трапляються "з об'єктивних причин, бо обладнання працює на максимальних технічних можливостях". Він запевнив, що коли обладнання виходить з ладу, енергетики одразу відновлюють його роботу.

Як повідомлялося, у медіа з'явилася інформація, що погіршення електропостачання відбулося через те, що кілька днів тому на Південноукраїнській АЕС від спеки згоріли два трансформатори, що призвело до відключення від мережі одного з реакторів.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version