Можна їсти і худнути: дієтологи назвали 9 ефективних продуктів з низьким вмістом цукру

Названо 9 продуктів з низьким вмістом цукру / колаж УНІАН, фото REUTERS, ua.depositphotos.com

Якщо ви хочете стабілізувати рівень цукру і зменшити рівень споживання калорій, дієтологи радять почати споживати свіжі фрукти та овочі, нежирні білки чи цільні зерна. Портал She Finds назвав 9 ефективних продуктів, які містять найменше цукру. 

1. Чипси з капусти

Зареєстрований дієтолог Кетрін Джервасіо розповіла, що такі чипси зазвичай готують вимішуючи листя капусти в оливковій олії та приправах, а тоді запікають. 

“Це можна приготувати вдома, щоб забезпечити знижену щільність калорій. 1 склянка (21 грам) капусти містить лише близько 7 калорій. Щоб легко приготувати чипси з капусти, просто помішайте кілька сухих листків капусти з крапелькою оливкової олії, солі та перцю. Розкладіть на деко і запікайте 10-15 хвилин при 150 градусах до хрусткої скоринки”, – порадила вона.

Відео дня

2. Салат з білків яйця

Білок у яйцях дозволяє довше відчувати ситість, тоді як відсутність жовтків знижує вміст калорій та жиру.

“Яєчний білок є високоякісним джерелом білка, тоді як змішана зелень має низьку калорійність, але багато клітковини. Ця закуска може допомогти відчути ситість. Яєчні білки містять лише близько 17 калорій на шматок (33 грами), тоді як змішана зелень мати 6 калорій на чашку (35 грамів)”, – каже вона.

3. Чорниця з йогуртовим соусом

У чорниці природно мало цукру порівняно з багатьма іншими фруктами, але вона багата антиоксидантами, вітамінами та клітковиною, які підтримують загальний стан здоров’я та травлення.

4. Полуничне желе

На відміну від традиційних десертів, які насичені цукром і жирами, полуничне желе зазвичай готується з використанням штучних підсолоджувачів або мінімального додавання цукру, що знижує загальне споживання калорій. 

5. Палички селери з горіховим маслом

Дієтолог розповіла, що в селері природно мало калорій і цукру, але водночас багато клітковини, яка сприяє травленню і створює відчуття ситості. Поєднання з горіховим маслом додає корисні жири та білок, що ще більше посилює ситість і допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

6. Яблучні дольки з корицею

Яблука природно солодкі, але містять мало калорій і жиру, що робить їх ситним варіантом для приборкання тяги до цукру. Кориця не тільки покращує смак, але також пропонує потенційні переваги для стабілізації рівня цукру в крові та прискорення метаболізму.

7. Сир з ягодами

Сир багатий білком, який допомагає залишатися ситими та задоволеними, зменшуючи ймовірність переїдання. Такі ягоди, як полуниця, чорниця та малина, додають солодкості та наповнені клітковиною, вітамінами та антиоксидантами, у той час, як у них мало цукру та калорій.

“Сир є хорошим джерелом білка та кальцію, а ягоди багаті антиоксидантами та клітковиною. Білок сприяє ситості, а солодкість ягід походить від природних цукрів і клітковини, що сприяє травленню”, – каже дієтолог. 

8. Круто зварені яйця

Кожне яйце містить близько 6 грамів білка, який допомагає залишатися ситими та приборкувати голод, зменшуючи спокусу перекусити висококалорійною солодкою їжею. Корисні жири в яйцях також сприяють ситості, полегшуючи керування розміром порцій і загальним споживанням калорій.

“Яйця є повноцінним джерелом білка, що містить усі незамінні амінокислоти. Вони також багаті здоровими жирами та вітамінами. Білок і корисні жири забезпечують відчуття ситості та забезпечують постійну енергію, зменшуючи бажання часто перекусити”, – зазначила дієтолог.

9. Локшина з водоростей

На відміну від багатьох оброблених харчових продуктів, локшина з водоростей не має доданого цукру. Це робить їх чудовим вибором для тих, хто хоче зменшити споживання цукру. Ця прозора низькокалорійна локшина природно не містить глютену та містить мінімальну кількість вуглеводів, що робить її ідеальною альтернативою традиційній пасті та рамену для тих, хто хоче скинути зайві кілограми.

Раніше УНІАН писав про 4 способи спалити більше калорій та отримати максимум від ходьби, на думку експертів. 

www.unian.ua

Exit mobile version