Як правильно зберігати цибулю: експерт дав ключові поради

Також цей овоч варто зберігати у прохолодному місці / фото УНІАН

Під час приготування страв у вас, швидше за все, виникали ситуації, коли ви дістаєте інгредієнти та розумієте, що вони запліснявіли або зіпсувалися. Цибуля є основним продуктом в кулінарії, але це також один з овочів, який може легко зіпсуватися, якщо ви вже нарізали його, пише Mirror.

Ютубер Джеррі Джеймс Стоун поділився своїми рекомендаціями щодо того, як зберігати цибулю, аби вона не загнила або стала кашоподібною. 

“Я збираюся поговорити з вами про те, як правильно зберігати цибулю – якщо ви робите це правильно, ви можете зберігати її до шести місяців. Цибуля ненавидить холодильник, це перше – ніколи не кладіть її в холодильник. Якщо ви це зробите, вона згниє і стане кашоподібною”, – попередив експерт.

Відео дня

Зазначається, що найкраще цибуля себе почуває в умовах кімнатної температури, адже в охолодженому стані вона вбирає всю свою вологу, тобто швидше висихає. 

“Ще одна особливість цибулі полягає в тому, що вона полюбляє сухе, прохолодне місце з хорошою вентиляцією. Тому не варто класти її в шухляду, можна покласти її в комору, якщо там є хороша циркуляція повітря. Це [вентиляція] дійсно важливо, вам потрібен рух повітря, тому що вони виділяють багато вологи”, – додав Джеррі. 

Крім того, ютубер не радить зберігати цибулю разом з картоплею.

За його словами, це пов’язано з тим, що “волога і газ етилен, які виділяє цибуля, спричиняють проростання картоплі”. Проте цибулю можна зберігати разом з часником, адже ці продукти полюблять однакове середовище. 

Також Джеррі радить завжди виймати цибулю з пластикової упаковки, якщо вона була в ній, оскільки у поліетиленових пакетах затримується волога, що може призвести до швидкого розвитку плісняви.

У The Express також наголосили, що цибулю варто зберігати в прохолодному, сухому, темному місці, якомога далі від світла, аби вона якомога довше залишалася свіжою. 

Як правильно зберігати продукти – останні поради

Раніше експерт розповів про найкращий спосіб зберігання сиру в холодильнику. За його словами, тверді, м’які або крихкі види сиру вимагають різних підходів до зберігання. 

Своєю чергою експертка пояснила, як правильно зберігати хліб, аби він не черствів. 

“Це вічне питання: викидати чи зберігати хліб з плямами плісняви? Запліснявілий хліб, як правило, краще викинути, оскільки пліснява, швидше за все, поширилася набагато далі по буханцю, ніж це видно. Купівля нарізаного хліба – це хороший і дешевший спосіб зберегти хліб свіжим довше, оскільки пліснява довше поширюється по всій буханці”, – зазначила вона. 

www.unian.ua

Exit mobile version