Секрети омолодження: названо 7 суперпродуктів для здоров’я і сяйва шкіри

Секрети омолодження: названо 7 суперпродуктів для здоров'я і сяйва шкіри

Помідори вважаються фантастичним корисним для шкіри суперпродуктом / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Старіння і неминуче зниження рівня колагену – це лише частини життєвого шляху. Вибір продуктів харчування відіграє вирішальну роль у підтримці здоров’я і сяйва шкіри.

Дерматологи Анна Чакон, Елейн Кунг, Еммануель Лукас і Енріца Фактор порадили, які суперпродукти, що підвищують рівень колагену, варто включити у свій раціон, пише shefinds.com.

“Колаген є ключовим компонентом у запобіганні появи зморшок”, – кажуть фахівці.

Відео дня

7 суперпродуктів для здоров’я і молодості шкіри

Авокадо. Це чудовий суперпродукт для сяючої шкіри в будь-якому віці, особливо для людей у зрілому віці. Експерти радять з’їдати від половини до цілого авокадо щодня.

Яєчні білки. Колаген та інші амінокислоти, корисні для шкіри, природним чином містяться в яєчних білках. Коли справа доходить до провисання шкіри, колаген яєчного білка “підвищує еластичність, зменшує зморшки і гусячі лапки навколо очей і на обличчі”. За словами доктора Чакон, загалом вживання до семи яєць на тиждень “корисне для вашої шкіри, і це “не зашкодить здоров’ю вашого серця”.

Помідори. Як зазначають дієтологи, помідори вважаються фантастичним корисним для шкіри суперпродуктом. У них багато бета-каротину і вітаміну С, пігмент лікопін допомагає шкірі захиститися від ультрафіолетового випромінювання і вдвічі збільшує вироблення колагену.

Чорниця. Оскільки неможливо повністю запобігти утворенню зморшок з віком, збереження гідратації та вживання в їжу безлічі багатих поживними речовинами фруктів і ягід є ключем до підтримки сяйва молодості. Однією з ягід, які підтримують синтез колагену і містять корисні антиоксиданти, є чорниця.

Жирна риба. За словами доктора Кунга, коли справа доходить до вашої шкіри, жирна риба дає безліч переваг. Це відмінне джерело білка, який постачає нашому організму амінокислоти для вироблення колагену.

Шпинат. Містить кальцій, хлорид, залізо, магній, марганець, калій, холін, фолієву кислоту, рибофлавін і вітаміни А, С, Е, К, В6, які, за словами Кунга, життєво важливі для зовнішнього вигляду вашої шкіри, волосся і нігтів. Вітамін С є справді важливою частиною “синтезу колагену”.

Гранати. Мають протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть поліпшити еластичність шкіри і захистити її від пошкодження і передчасного старіння. Зокрема, додавання більшої кількості вітаміну С до вашого раціону через гранати може ефективно запобігти появі зморшок, зазначила доктор Фактор.

Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 10 продуктів із найвищим вмістом клітковини.

www.unian.ua