Швидке фруктове морозиво вдома: Джеймі Олівер поділився простим рецептом

Морозиво може мати безліч смаків / фото ua.depositphotos.com

Коли на вулиці жахлива спека, треба обов’язково мати вдома банку морозива. Однак воно містить багато цукру, що шкодить здоров’ю та фігурі.

Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер розкрив Express свій класичний рецепт полуничного морозива, але можна брати й малину, вишню, шовковицю, персик, чорницю чи ожину.

Щоб приготувати домашнє морозиво треба взяти:

Відео дня

  • полуницю – 600 г;
  • цукрову пудру – 100 г;
  • жирні вершки – 600 мл;
  • ваніль – 1 стручок або 1 ч.л.;
  • згущене молоко – одна банка (397 г);
  • безе – 50 г.
  • Видаліть плодоніжки з полуниці, потім розріжте її навпіл і помістіть у каструлю на середньо-повільному вогні з цукровою пудрою та двома столовими ложками води. Варіть 10-15 хвилин. Далі процідіть і протріть через сито. Суміш має повністю охолонути. М’якоть полуниці, що залишилась, можна додати у кашу чи йогурт, для морозива вона не знадобиться. 

    У великій мисці змішайте вершки з ванільним екстрактом і збийте до м’якої піни. Додайте згущене молоко, потім подрібніть більшу частину меренги й обережно додайте її до суміші.

    Перемістіть вершкову суміш у контейнер, який можна використовувати в морозилці. Полийте зверху більшою частиною сиропу й обережно перемішайте, щоб зробити візерунок. Заморожуйте принаймні 4 години або до твердості. Там його можна зберігати до трьох місяців.

    Перемістіть морозиво з морозильної камери в холодильник за 30 хвилин до подачі, Розкладіть морозиво в миски, а зверху покладіть полуницю, подрібнене безе та крапельку полуничного сиропу для подачі.

    Яке морозиво обрати

    Під час літа найпопулярнішим смаколиком є морозиво з різними смаками. Проте чи може воно бути частиною здорового харчування та чи впливає його смак на поживну цінність, розповіли експерти.

    Дієтологи розповіли, що буде з тілом, якщо кожного дня їсти морозиво. За словами експертів, їжа впливає не лише на ваше фізичне здоров’я, а й на психічне, тому морозиво може бути корисним для організму. 

    Інші дієтологи зазначили, що у морозива є дивовижні переваги для здоров’я.

    www.unian.ua

    Exit mobile version