Зеленський: Є розуміння, як поступово заповнюватиметься дефіцит електрики

Звернення Під час сьогоднішніх його поїздок у Харківську та Полтавську області питання енергетики були серед пріоритетних, і вже є розуміння, як заповнюватиметься дефіцит електрики.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

Відео: Офіс президента, Телеграм

"Енергетика – одне з перших питань завжди. Розуміємо, як поступово, крок за кроком, буде заповнюватися дефіцит електрики, урядовці мають чіткі завдання, і відповідальність там персональна. Проходження зими – це те, що готується зараз, улітку", – підкреслив Зеленський.

За його словами, ведеться робота й над конфігурацією ППО, "щоб і в Харківщини, і в інших наших регіонів було більше захисту від ударів Росії". Зокрема, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та відповідні командувачі мають представити оновлену структуру роботи систем ППО й нові запити для партнерів – що потрібно забезпечити до кінця року.

Зеленський повідомив, що заслухав доповідь командувача Об'єднаних сил генерала Андрія Гнатова щодо захисту Сходу, "наших дій, наших бойових можливостей".

На Полтавщині Президент зустрівся з підприємцями та працівниками в межах платформи "Зроблено в Україні".

"Багато ініціатив бізнесу, готовності компаній працювати заради держави та пропонувати нову продукцію. Ми будемо підтримувати все це та збільшувати державні замовлення. Сьогодні є підписані контракти. Вся наша українська продукція – і військова, і цивільна, – кожне робоче місце – усе це допомагає Україні вистояти", – наголосив він.

Президент зауважив, що розпочав день у воїнів Сил спеціальних операцій, які 29 липня відзначають професійне свято.

«Це один із найбільш сильних елементів наших Сил оборони, дуже результативний. Багато про це зараз іще не розкажеш – тільки після війни можна буде розповісти про все, що вдалося українським ССО. Вони діють і на фронті, і на окупованій території. Залучені дуже серйозно – і після 14-го року, і після 24 лютого – на багатьох напрямках. Від битви за Донецький аеропорт до боїв за Гостомель, а ще – Херсонщина, Харківщина, Донеччина. Пишаємося Силами спеціальних операцій!» – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня Президент Володимир Зеленський здійснив поїздку на Харківщину та Полтавщину.

Фото: Офіс президента

www.ukrinform.ua

Exit mobile version