80-річна жінка каже, що перебуває у найкращій формі свого життя: що вона для цього робить

Жінка почала активно займатися спортом після 50 років / колаж УНІАН, фото Instagram/irisdavisofficial

80-річна Айріс Девіс має резюме, яке вражає. Вона здобула багато нагород у сфері фітнесу, серед яких і титул “Найздоровіша людина похилого віку в США”, пише Parade. 

“Девіс є професійним бодибілдером Міжнародної федерації фітнесу та бодибілдингу – спортом вона не займалася до 50 років – і зараз є однією з найстаріших жінок-бодібілдерів у світі, які активно займаються спортом. Вона навіть стала персональним тренером, допомагаючи іншим трансформувати своє тіло у будь-якому віці”, – розповідають у матеріалі.

Девіс вирішила займатися фітнесом не заради уваги чи навіть не для того, аби змінити свій зовнішній вигляд. Спершу вона почала займатися спортом, аби впоратися з депресією. Коли їй було 18 років, її маленький син помер від пневмонії. Коли їй виповнилося 22, то помер її чоловік. 

Відео дня

“Ірландія на початку 60-х не була найкращим місцем для життя. Я не мала жодних перспектив, жодних амбіцій, була самотньою і дуже пригніченою. Я почала ходити, щоб врятувати своє життя. Я й гадки не мала, що стану бодибілдер. Все, що я знаю, це те, що фізичні вправи були єдиним способом впоратися з травмою”, – зазначила жінка.

Наразі Девіс досі бере участь у змаганнях з бодибілдингу. Вона поділилася, як їй вдається перебувати у такій формі та назвала свої улюблені вправи під час тренувань. 

Багато хто вважає, що всі бодибілдери підіймають велику вагу в тренажерному залі, проте Девіс вважає, що краще робити багато повторень з легкою вагою, а не менше повторень з важчою. 

Далі наведені її улюблені рухи для тренувань, які вона виконує щодня.

Скручування на біцепс

1. Тримайте гантель долонею догори. (Девіс використовує гантелі вагою 2 кілограми, проте можна використовувати ті, які здаються вам важкими, але посильними).

2. Зігніть руку в лікті, щоб підняти гантель вгору. Потім опустіть її назад у вихідне положення.

3. Девіс робить три підходи по 50 повторень, але рекомендує початківцям починати з набагато меншої кількості, до прикладу, з одного підходу по 10.

Жим на плечі однією рукою

1. Візьміть по гантелі в кожну руку. Підніміть руки з кожного боку голови, зігнувши лікті на 90 градусів (позиція “ворота”).

2. Повільно підіймайте вагу вгору, поки руки не витягнуться прямо. Повільно поверніться у вихідне положення.

3. Девіс робить шість підходів по 20 разів, але рекомендує початківцям починати з одного підходу по 10 разів.

Молоткові скручування трицепса

1. Тримайте по гантелі в кожній руці. Гантелі мають знаходитися вертикально. Зігніть руки в ліктях під 90 градусів.

2. Витягніть лікті і випряміть руки, ніби ви б’єте молотком. Поверніться у вихідне положення.

3. Девіс робить шість підходів по 20, але радить початківцям починати з одного підходу по 10.

Стоячий косий кранч зі штангою

1. Для виконання цієї вправи вам знадобиться штанга з обтяженням або віник. Встаньте, розставивши ноги трохи ширше, ніж на ширині плечей, і злегка зігнувши коліна. Візьміть штангу або віник і покладіть її за шию, утримуючи її на місці, витягнувши руки прямо з обох боків і поклавши долоні зверху.

2. Поверніть тулуб вправо, тримаючи стегна спрямованими вперед. Поверніться у вихідне положення. Поверніть тулуб вліво, тримаючи стегна спрямованими вперед.

3. Девіс робить від 200 до 300 скручувань тулуба, проте рекомендує початківцям починати з 20-30.

Секрети схуднення – останні новини

Раніше УНІАН розповідав про дівчину, яка схудла майже на 50 кілограмів. Вона досягла своїх цілей завдяки поєднанню силових вправ з ходьбою під нахилом. 

“Я почала ходити підтюпцем на біговій доріжці, а потім зайнялася важкою атлетикою, що зробило заняття в спортзалі менш нудними. За останні півтора року мої тренування сильно змінилися, але я продовжувала робити похилу ходьбу, оскільки я ніколи не була бігуном”, – розповіла дівчина.

Також стало відомо про жінку, яка схудла на 80 кілограмів, адже боялася, що одного дня може просто не прокинутись через свою велику вагу. 

“Моє дихання було надзвичайно важким, а підйом сходами призводив до того, що я задихалася, поки добігала до вершини. Я лягала спати щоночі, боячись, що не прокинуся через ускладнення дихання, і мені доводилося спати, підпираючись подушками, щоб спробувати контролювати це”, – зазначила вона.

www.unian.ua

Exit mobile version