Що станеться з тілом, якщо їсти помідори щодня

Що станеться з тілом, якщо їсти помідори щодня

Зокрема помідори можуть покращити стан вашої шкіри / фото УНІАН

Помідори є дуже популярним продуктом під час приготування різноманітних страв. Практично все смакує краще, коли до нього додають свіжі томати. Тому цілком можливим є вживання помідорів кожного дня, адже вони багаті на необхідні поживні речовини та антиоксиданти. Один цілий помідор середнього розміру містить лише 22 калорії, проте він багатий на вітамін C, калій, фолат, вітамін K, бета-каротин та інші поживні речовини. Видання Parade розповіло, як щоденне споживання помідорів може вплинути на ваше здоров’я.

Експерти кажуть, що щоденне вживання помідорів може значно підвищити рівень антиоксидантів, особливо потужного антиоксиданту лікопену. 

“Лікопен відомий своєю здатністю нейтралізувати шкідливі вільні радикали в організмі, потенційно знижуючи ризик виникнення певних хронічних захворювань. Регулярне споживання помідорів може призвести до підвищення рівня лікопену в крові, що забезпечує посилений захист від окислювального стресу та деяких захворювань”, – запевняють у матеріалі.

Відео дня

Крім того, багато досліджень показали, що постійне вживання томатів може допомогти знизити ризик інсульту, частково завдяки високому вмісту в них лікопену. Одне дослідження виявило, що люди з найвищим вмістом лікопену в крові на 55% менше схильні до інсульту, ніж люди з найнижчим рівнем лікопену в крові. Серед учасників дослідження з найнижчим рівнем лікопену інсульт стався у 25 з 258 осіб. 

“Серед тих, хто мав найвищий рівень лікопену, 11 з 259 осіб перенесли інсульт. Коли дослідники розглянули інсульти, спричинені тромбами, результати виявилися ще більш вражаючими. У людей з найвищим рівнем лікопену ймовірність інсульту була на 59% меншою, ніж у людей з найнижчим рівнем”, – зазначають у виданні.

Крім того, вживання помідорів може бути корисним для загального здоров’я серця, адже високий вміст калію в томатах допомагає регулювати кров’яний тиск, а клітковина сприяє зниженню рівня холестерину. 

Також щоденне вживання помідорів може допомогти надати вашій шкірі кращого вигляду, оскільки поєднання вітаміну С, лікопену та інших антиоксидантів, які містяться в помідорах, допомагає захистити шкіру від сонячних променів та навіть може запобігти появі деяких ознак старіння, а саме дрібних зморшок та в’ялості шкіри. Водночас вітамін C потрібний для вироблення колагену, який зберігає шкіру пружною та молодою. 

Своєю чергою якщо ви хочете, щоб у вас були здорові очі, зверніть увагу на помідор, який багатий на джерело бета-каротину, що потрібний для підтримки гарного зору. 

“Крім того, вони містять лютеїн і зеаксантин – два важливі антиоксиданти, які допомагають запобігти віковій дегенерації жовтої плями. Вікова дегенерація жовтої плями – це хронічне захворювання, при якому пошкоджується частина сітківки, що називається макулою. Дослідження показують, що регулярне споживання помідорів може сприяти довгостроковому здоров’ю очей і потенційно знизити ризик виникнення певних захворювань очей”, – додають у матеріалі.

Які ще продукти корисні для здоров’я

Раніше гастроентеролог порадив одну закуску, яка є корисною для здоров’я кишківника. За його словами, вибір правильних закусок може запропонувати багато потенційних переваг для здоров’я: від полегшення потенційних проблем зі здоров’ям травної системи до додавання важливих поживних речовин у ваш раціон.

Також дієтологи назвали найкорисніший болгарський перець для здоров’я людини. Відомо, що болгарський перець є різних кольорів, проте один із них має найбільше поживних та корисних речовин. 

www.unian.ua