Підвищення податків: Зеленський завтра зустрінеться з представниками бізнесу та урядовцями

Завтра, 31 липня, відбудеться засідання Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану, на якому будуть обговорювати податкові зміни, які пропонуються урядовим законопроєктом №11416.

Про це у Телеграмі повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, передає Укрінформ.

«Завтра проводимо чергове засідання створеної Президентом Володимиром Зеленським Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану. Будемо обговорювати законопроект №11416 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану. Буде чесний і прямий діалог між бізнесом та представниками влади», – розповів Андрій Єрмак.

Він відзначив, що Рада з питань підтримки підприємництва вже продемонструвала власну ефективність, такий рівень комунікації між владою і бізнесом, на думку Єрмака, є безпрецедентним.

«Я вдячний Прем’єр-міністру Денису Шмигалю, першому віцепрем’єр-міністру— міністру економіки України Юлії Свириденко, міністру фінансів Сергію Марченку, голові профільного Комітету Данилу Гетманцеву, що швидко відгукнулися на нашу пропозицію обговорити законопроєкт. Сподіваюся, що завтра ми будемо мати відкритий та конструктивний діалог на цій платформі», – зауважив керівник Офісу Президента.

Як повідомлялося, 18 липня у Верховній Раді було зареєстровано урядовий законопроєкт №11416 Про внесення змін до Податкового кодексу. Документ серед іншого пропонує збільшити ставку військового збору до 5% і зобов’язати ФОПи третьої групи платити 1% збору. Також цей законопроєкт містить низку інших податкових новацій.

Бізнес-середовище заявило про занепокоєння через цей законопроєкт. Зокрема, свої зауваження висловила Торгово-промислова палата України. Вона закликала уряд відмовитись від законопроекту №11416, відзначивши, що проєкт містить низку вкрай загрозливих норм для стабільної роботи підприємців та економіки.

Фото: ОП

www.ukrinform.ua

Exit mobile version