Двигун працюватиме десятиліттями: механік з 55-річним досвідом дав влучну пораду водіям

Заміна оливи набагато дешевша, ніж ремонт або заміна двигуна, каже експерт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скриншот

Відомий механік Скотті Кілмер поділився декількома порадами, які допоможуть водіям продовжити термін використання їхнього автомобіля та уникнути високих показників амортизації. У своєму нещодавньому відео на Youtube експерт показав старий позашляховик Toyota, який проїхав майже 650 тисяч кілометрів. За його словами, саме регулярне технічне обслуговування допомогло зберегти двигун у гарному стані, пише Express.

“Сьогодні я покажу вам, як зробити так, щоб ваш двигун працював дуже довго. Так, цей двигун пробіг 389 000 миль (626 тисяч кілометрів – УНІАН), але він досі працює як годинник. Масло і фільтр мінялися кожні 5 000 миль (8 тисяч кілометрів – УНІАН) – масло дешеве, але двигун дуже дорогий. Охолоджуючу рідину міняю раз на п’ять років, і вона рожева, як у Toyota. Ви ж не хочете, щоб корозійна охолоджуюча рідина з’їла ваш двигун”, – попередив Скотті Кілмер. 

У виданні нагадали, що наразі вартість автострахування та дорожнього податку зростає, тому багато водіїв шукають способи, як користуватися машиною менш витратно. Проте автомеханік рекомендує водіям не економити на обслуговуванні свого автомобіля. 

Відео дня

У своєму відео Скотті запевняє, що заміна оливи набагато дешевша, ніж ремонт або заміна двигуна, оскільки 4 літри фірмової моторної оливи зазвичай коштують близько 40 доларів. Аби переконатися, що у двигуні автомобіля достатньо рідини, водії мають перевіряти рівень моторної оливи, охолоджуючої рідини та омивача щонайменше раз на місяць, замінюючи їх через регулярні проміжки часу.

Також автомеханік вважає, що не надто інтенсивне використання автомобіля може позитивно вплинути на тривалість роботи двигуна.  

“Якщо ви хочете, щоб ваш двигун працював довго, не переходьте червону лінію – вони зношуються [компоненти двигуна] набагато швидше. І якщо у вас гумовий ремінь ГРМ, як цей, міняйте його кожні 100 000 миль (160 тисяч кілометрів – УНІАН), щоб не завдати шкоди двигуну. [Це] прості речі, які потрібно робити, щоб ваш складний двигун працював сотні тисяч миль”, – наголосив Кілмер.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше Скотті Кілмер назвав одне надійне вживане авто, яке буде їхати плавно по жахливих дорогах. За його словами, йдеться про сучасне дводверне купе BMW M4 2021 року, яке має привабливий дизайн та надійний двигун. 

Водночас інший експерт Девід Лонг розповів про два дешевих вживаних автомобілі, які під час обслуговування можуть стати справжнім жахом для їхніх власників. Зокрема він наголосив на Audi A8 та Mazda RX-8.

www.unian.ua

Exit mobile version