Чи потрібно мити банани: експерт пояснив, до чого тут плодові мошки

Банани з магазину можуть мати прихований “сюрприз” / фото ua.depositphotos.com

Дуже часто після дозрівання бананів на кухні з’являть надокучливі маленькі плодові мушки. Однак, існує лайфхак, як позбутись від них назавжди.

Видання southernliving розглянуло пораду, згідно з якою, потрібно мити банани після покупки.

Чому плодові мушки знаходяться на банановій шкірці

Плодові мушки відкладають свої яйця на шкірці бананів, а тому зрештою ми приносимо їх із собою додому з продуктового магазину. Щоб цьому запобігти швидко промийте банани під краном, перш ніж покласти їх у вазу з фруктами, так ви змиєте яйця.

Відео дня

Журналіст видання перевірила лайфхак. Повернувшись додому з фруктами, вона одразу промила їх у воді з-під крана протягом 30 секунд. Після цього банани залишились висохнути на рушнику. В результаті, жодної плодової мошки так і не з’явилось.

“З тих пір я промиваю свою щотижневу в’язку бананів, на додаток до інших продуктів, які я зазвичай зберігаю у вазі для фруктів і вперше на моїй кухні не було жодної плодової мушки. Це працює”, – наголосила жінка.

Чому варто мити банани

Плодових мух приваблює запах плодів, що дозрівають, і продуктів, що розкладаються. Вони часто відкладають свої яйця безпосередньо на ферментуючі фрукти та овочі, тому що дуже дозрілі (по суті, гнилі) продукти забезпечують личинки відповідним середовищем для живлення та розвитку.

Хоча здається, що вони виникають нізвідки, справа в тому, що плодові мушки мають швидкий процес розмноження та розвитку. Життєвий цикл працює дуже швидко – фактично приблизно тиждень. Це пояснює, чому у вас з’являються плодові мушки в п’ятницю, якщо ви принесете додому банани в понеділок. Вони також розмножуються масово, тож якщо вам цікаво, чому у вас раптом на кухні з’явився рій плодових мошок, це тому, що багато чого відбувалося, поки ваші банани лежали в цій мисці з фруктами.

Як зберігати банани

Купуючи банани люди зазвичай хочуть зберегти їх свіжими та жовтими подовше, щоб не поспішаючи смакувати.

Бананова шкірка залишиться жовтою, якщо зберігати її в холодильнику кілька днів. Хоча з часом шкірка потемніє, всередині банан все ще буде твердим та свіжим, навіть через два тижня після покупки.

Експерти поділилися секретом, як визначити хороший банан серед десятків зв’язок на ринку або в магазині.

www.unian.ua

Exit mobile version