У цьому продукті кальцію більше, ніж у склянці молока: що варто додати в раціон

Один інгредієнт суші може позмагатися з молоком / фото ua.depositphotos.com

Свіжі або сушені морські водорості цілком здатні не тільки урізноманітнити ваш раціон, а й збільшити споживання кальцію, що корисно для здоров’я, пише healthdigest.com.

Кальцію в сушених морських водоростях достатньо, щоб змагатися з вмістом кальцію в молоці – вам знадобиться всього лише близько 3,5 столових ложок сушених морських водоростей, щоб отримати стільки ж кальцію, як в одній склянці.

Дослідження 2021 року, опубліковане в журналі Solids, дійшло висновку, що завдяки високій концентрації кальцію морські водорості можуть допомогти запобігти остеопорозу.

Відео дня

Ще одне дослідження, проведене 2021 року в Міжнародному журналі фармацевтичної хімії та аналізу, показало, що рослинний кальцій засвоюється набагато краще, ніж синтетичний.

Крім кальцію, більшість морських водоростей багаті на фолієву кислоту, залізо і магній. Ще вони мають антиоксидантні властивості. Згідно з оглядом журналу Journal of Food Quality за 2021 рік, антиоксиданти, що містяться в морських водоростях, можуть принести людям терапевтичну користь. Зокрема, передбачається, що морські водорості можуть бути корисними як противірусний або протизапальний засіб.

Нагадаємо, лікарі назвали 6 продуктів, які “просяться” у вашу тарілку.

www.unian.ua

Exit mobile version