Керівник ОП і міністр підприємств Італії обговорили посилення співробітництва

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та перша віцепрем’єр-міністр– міністр економіки Юлія Свириденко під час телефонної розмови з міністром підприємств і виробництва Італії Адольфо Урсо домовилися про зміцнення співробітництва в межах економічної платформи “Зроблено в Україні”.

Про це повідомляється на сайті Президента України, передає Укрінформ.

Керівник Офісу Президента розповів про розвиток економічної платформи “Зроблено в Україні”, яку ініціював Президент Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Під час розмови домовилися про зміцнення співробітництва в межах цього проєкту та проведення конференції Україна – Італія для посилення співпраці між українським та італійським бізнесом.

Очільник Офісу Глави держави подякував італійській стороні за підтвердження участі делегації в тематичній конференції, присвяченій пункту Формули миру “Енергетична безпека”, та за незмінну підтримку українського народу в боротьбі проти російської агресії.

Сторони домовилися продовжити обговорення напрямів співпраці в межах головування Італії в G7 цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 26 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський підписав указ про створення Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні». Вона має стати майданчиком для забезпечення ефективного діалогу та об'єднання зусиль влади й бізнесу, стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, покращення інвестиційного клімату, створення економічних умов для відновлення, модернізації й зростання економіки України, а також для заохочення повернення громадян України з-за кордону.

За пів року роботи програми «Зроблено в Україні» видано 50 млрд грн кредитів, 350 млн грн грантів, 100 млн грн компенсацій.

www.ukrinform.ua

Exit mobile version