Є ще 5 варіантів застосування: шеф-кухар закликає не виливати розсіл з маринованих огірків

Розсіл з огірків дуже універсальний / фото ua.depositphotos.com

Ферментатор і шеф-кухар Ейпріл Макгрегор закликає не виливати розсіл з маринованих огірків, адже він має цілих п’ять корисних варіантів застосування.

“Розсіл для солоних огірків складається з кислоти та солі, а також будь-яких спецій, які ви там маєте, і кислота є майже в кожному окремому рецепті, щоб збалансувати страви”, — пояснює кулінар foodandwine.

Це означає, що ви можете використовувати розсіл для солоних огірків майже скрізь, де б ви використовували оцет або цитрусовий сік.

Відео дня

“Насправді він не менш універсальний. Вам просто потрібно подумати, чи хочете ви мати такий смаковий профіль у своїх стравах”, — каже вона. 

Зробіть ще одну порцію солоних огірків 

Так, використовуючи залишки розсолу замість оцту можна швидко приготувати нову консервацію, але не використовуйте розсіл для солоних огірків, оскільки це небезпечно та може призвести до ботулізму. Макгрегор зазначає, що кислотність розсолу буде більш розбавленою, тому може знадобитись додаткова сіль, спеції та оцет, але вже у меншій кількості.

Зазвичай вона використовує розсіл один або два рази, поки він не втратить блиск — один раз для огірків і два рази для ситніших овочів.

Перетворіть його в гостру заправку 

Макгрегор радить поєднати розсіл з невеликою кількістю майонезу.

 “Ви можете буквально використовувати розсіл для солоних огірків так само, як використовували б лимонний сік або оцет у заправці, і з цього вийде часниковий вінегрет з легким трав’яним присмаком”, — говорить шеф-кухар.

Вона пропонує додати трохи розсолу в заправку для салатів, або ж поєднати його з вершковим маслом, щоб змастити потім смажену чи варену картоплю.

Використовуйте його для посилення смаку

За словами шеф-кухарки, у розсолі є приправлена кислота. Тому його можна додавати до супів та рагу для посилення смаку. Кислинка висвітлить і посилить наявні смаки. Використовуйте його як приправу до яєчні та тако, поливайте зелень або використовуйте замість лимонного соку в соусах чи намазках.

Використовуйте його для маринаду для м’яса 

Макгрегор часто використовує сік маринованих огірків, щоб маринувати птицю.

“Іноді я доповнюю розсіл пахтою, якщо не хочу, щоб він був таким кислим, як оцет”, — каже вона.

Пахта розм’якшує, а також може допомогти підрум’янити м’ясо. Помістіть шматочки в пакет на блискавці, додайте розсіл і приправте за смаком. Макгрегор пропонує тримати м’ясо в розсолі принаймні дві години, але не більше 12 годин.

Додайте його в коктейль 

Зокрема, жінка замінює майже весь лимонний сік для своєї “Кривавої Мері” звичайним розсолом і вкінці додає трохи цитрусових.

“Розсіл справді виконує велику роботу, приправляючи та додаючи кислий смак”, – пояснює вона.

Природно, розсіл для солоних огірків також добре підходить для брудного мартіні. Замість того, щоб використовувати оливковий сік, замініть частину його частину своїм улюбленим розсолом. Макгрегор любить гострий розсіл із зелених помідорів. 

Поради на кухні

Французький шеф-кухар поділився способом, як ідеально нарізати цибулю. За його словами, вам для цього навіть не знадобиться ніж.

Фрукти та овочі псуються набагато швидше, ніж банка квасолі або коробка пластівців. Проте якщо їх правильно зберігати, то можна максимально довше продовжити термін придатності ваших продуктів та не дати їм зіпсуватися.

www.unian.ua

Exit mobile version