“Смертельна пастка”: експерт назвав дві помилки, які допускають водії, купуючи вживані авто

За словами експерта, автомобіль може мати низку дефектів після попереднього власника / фото ua.depositphotos.com

Покупці вживаних бензинових та дизельних автомобілів можуть припуститися двох простих помилок під час купівлі вживаної автівки. Зокрема австралійський механік Джон Кадоган закликав власників оновлювати свої дані одразу після купівлі автомобіля, пише Express. 

За його словами, якщо не повідомити виробника про зміну власника, то нові господарі навряд чи отримають інформацію про термінове відкликання або попередження щодо безпеки. 

“Автовиробник не є ясновидцем. Якщо ви другий, третій чи будь-який інший власник, ви повинні повідомити їм, що тепер ви володієте автомобілем. І зазвичай це можна зробити онлайн – все, що вам потрібно, це VIN-код, щоб ідентифікувати автомобіль, і ваші дані, щоб ідентифікувати вас. Ви просто заповнюєте форму. Це займає пару хвилин. А потім, якщо в найближчі роки буде оголошено відкликання, ви отримаєте повідомлення, і не будете їздити в потенційній смертельній пастці з бомбою сповільненої дії”, – порадив Кадоган.

Відео дня

У виданні пояснили, що відкликання автомобіля є важливим попередженням, яке надсилається автомобілістам, коли у машині виявлено дефект безпеки, який потрібно усунути. Це можуть бути дефекти від несправної подушки безпеки до підвіски або навіть простої електричної поломки. 

Одразу після набуття права власності на автомобіль Джон рекомендує водіям якомога швидше звернутися до продавця, аби перевірити наявність будь-яких “невирішених відкликань”. Такі роботи зазвичай проводять безплатно та дають автомобілістам впевненість у тому, що їхнє авто у безпеці. 

“На наступний день після того, як ви це зробите, і протягом наступного тижня зробіть це: відвідайте будь-якого офіційного дилера з VIN-кодом. Зайдіть у сервісний відділ і поясніть, що ви щойно купили автомобіль. Попросіть їх перевірити, чи є якісь відкликання або сервісні кампанії для вашого (цитую без лапок) нового автомобіля”, – зазначив Кадоган.

Інші поради автомобільних експертів

Раніше автомобільний механік Скотті Кілмер порадив перевіряти один компонент гальма перед тим, як вирушати в дорогу, аби бути впевненими, що вона буде безпечною. 

“Вам потрібно зупинити автомобіль і вимкнути його [запалювання]. З вимкненим двигуном натисніть на гальма. Якщо це все ще важко, перезаведіть машину і натисніть на гальма. Якщо вона [педаль] провалиться, значить, підсилювач вийшов з ладу, але тільки на заведеному автомобілі”, – розповідає механік. 

Також Скотті Кілмер нагадав водіям про обов’язкову перевірку, яка допоможе водіям виявити потенційні проблеми до того, як вони виникнуть. Зокрема експерт радить водіям постійно перевіряти всі гумові компоненти, які знаходяться під капотом. 

www.unian.ua

Exit mobile version