Опонент Мадуро виїхав із Венесуели до Іспанії та попросив політичного притулку

Гонсалес покинув країну на літаку ВПС Іспанії.

Едмундо Гонзалес

Уряд Венесуели заявив, що опозиційний кандидат у президенти Едмундо Гонзалес виїхав з країни до Іспанії, де йому нададуть політичний притулок.

Про це пише ВВС. 

Зазначається, що Гонсалес переховувався, і ордер на його арешт видали уже після того, як опозиція оскаржила результати президентських виборів, на яких підконтрольна уряду Національна виборча рада оголосила переможцем Ніколаса Мадуро.

Віце-президентка Венесуели Делсі Родрігес опублікувала у соцмережах повідомлення, що після «добровільного» пошуку притулку в іспанському посольстві у Каракасі кілька днів тому Гонсалес попросив в іспанського уряду політичного притулку.

За словами Родрігес, Каракас погодився на його безпечний проїзд і він поїхав.

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що Гонсалес покинув країну за власним бажанням і на літаку ВПС Іспанії. Він також підтвердив, що опозиційний венесуельський політик отримає притулок. Адвокат Гонсалеса теж підтвердив виїзд, але не надав жодних подробиць.

В той же час сили безпеки Венесуели оточили посольство Аргентини у Каракасі, де переховуються ще шість політичних опонентів президента Мадуро. У МЗС країни стверджують, що всередині готувалися теракти.

  • Венесуела переживає політичну кризу після того, як 28 липня влада оголосила президента Мадуро переможцем виборів. 
  • Опозиція з таким результатом не погоджувалася і завантажила в Інтернет детальні результати голосування, які свідчать про те, що саме Гонсалес  переміг Мадуро.
  • Ряд країн, у тому числі США, Європейський Союз і кілька країн Латинської Америки, відмовилися визнавати президентом Мадуро без оприлюднення Каракасом детальних даних голосування.
  • Згодом США визнали суперника Мадуро – Едмундо Гонзалеса – переможцем виборів.
  • Країною прокотилася хвиля протестів, оскільки влада заявила про перемогу Мадуро. Уряд президента затримав понад 2400 осіб.
  • Опісля почалися масові арешти мітингарів, проти опозиції почали відкривати кримінальні справи.
  • Гонсалес переховувався з 30 липня, побоюючись арешту після заяв провідних урядових політиків, які сказали, що він повинен бути «за ґратами».
  • Офіс генерального прокурора, який тісно пов’язаний з адміністрацією Мадуро, звинуватив Гонсалеса в змові та підробці документів.
  • Тим часом США арештували літак диктатора Мадуро, оскільки вирішили, що придбання цього літака було порушенням санкцій. 

lb.ua

Exit mobile version