Їх обирає більшість: кінологи назвали 5 найпопулярніших собачих порід 2024 року

Їх обирає більшість: кінологи назвали 5 найпопулярніших собачих порід 2024 року

Лабрадори традиційно є лідерами симпатій собаководів світу / фото ua.depositphotos.com

Якщо ви думали про те, щоб завести собаку, то ви не самотні. Як пише видання The Scotsman, за останні кілька років кількість людей, які шукають цуценят, зросла до рекордного рівня.

На ваш вибір доступні більше 220 племінних собачих порід, тож вам доведеться багато подумати, перш ніж вибрати якусь конкретну. Аби спростити собі вибір, можна орієнтуватися просто на найбільш популярні породи. Кінологічний клуб Великобританії оприлюднив список найпопулярніших собачих порід у 2024 році. Ось 5 лідерів цього списку:

  1. Лабрадор-ретривер. Незалежно від того, чи вони золотисті, чорні, червоні чи шоколадні, ці собаки є популярними в усьому світі.
  2. Кокер спанієль. Порода відома своїм активним, добродушним характером, наразі це другий за популярністю собака у Великій Британії 2024 року.
  3. Французький бульдог. Останніми роками порода змагалася з лабрадором за звання найпопулярнішої. Однак у 2024 році вона значно відстає від лідера.
  4. Мініатюрна гладкошерста такса. Останнім часом популярність такс зростає. Мініатюрна гладкошерста – її різновид, що теж у тренді.
  5. Золотистий ретривер. Доброзичливий, відданий і слухняний пес. 

Інші цікаві матеріали про домашніх улюбленців

Як писав УНІАН, ветеринари назвали найкращі породи собак для тих, хто заводить їх вперше. Якщо ви не можете визначитися у виборі свого першого домашнього улюбленця, ветеринари поділилися своїми пропозиціями.

Відео дня

Також ми розповідали, чому кішка спить із вами. Якщо кішка любить розділяти сон із вами, то ви – справжній щасливчик.

www.unian.ua