Як зберегти кімнатні рослини живими протягом цілого року: неочікувана порада експертів

Для догляду за рослинами знадобляться цілком натуральні речовини / фото ua.depositphotos.com

У світі існують квіти та кущі, які не потребують особливого догляду та можуть процвітати в різних умовах, але є інші фактори, такі як температура, навколишнє середовище та неправильні уявлення про догляд, що можуть вплинути на тривалість життя таких рослин. Найпоширенішою помилкою у догляді за рослинами є надмірний полив, проте не хвилюйтеся, в такому випадку вам допоможуть експерти. За їхніми словами, для гарного догляду можна використовувати лід, передає Mirror. 

Зокрема спеціаліст компанії The Ice Co припустив, що невеличкий кубик льоду може стати гарним рішенням для ваших рослин. До прикладу, розсипання кількох шматочків льоду на ґрунт забезпечить для рослин зволоження, адже він повільно тане, даючи землі достатньо часу, аби увібрати саме ту кількість води, яка потрібна для потреб рослини. 

Однак лід є простим методом, коли йдеться про побутові засоби, які покращують стан зелених насаджень. Також садівники-початківці змішують суміші солі, мила та оцту, щоб збагатити ґрунт, одночасно захищаючи сім’ю, домашніх тварин і планету. Таку пораду підтримують й експерти.

Відео дня

“Цілеспрямоване знищення кореня рослини – це те, що назавжди знищує бур’яни. Ви можете використовувати натуральні та промислові засоби для знищення бур’янів, але вони зрештою повернуться, якщо корінь рослини виживе”, – пояснюють фахівці.

За словами експертів, у боротьбі з настирливими рослинами є багато продуктів, які допоможуть вам позбутися бур’янів, проте деякі з них мають шкідливі хімічні речовини.

“Інші природні варіанти включають використання повсякденних побутових предметів, які довели свою ефективність як гербіцидів. Наприклад, садівники використовують сіль та оцет, які є доступними та недорогими, щоб успішно боротися з бур’янами”, – підкреслюють фахівці.

Інші поради по догляду за рослинами

Раніше стало відомо, як прибрати цвіль у квітковому горщику. Відомо, що найчастіше з’являється біла цвіль на землі в горщику, яка називається гриб мукор, який утворює на ґрунті щільну кірку, внаслідок чого у рослини порушується нормальний повітрообмін, змінюється кислотність ґрунту і мінеральний склад.

Також УНІАН розповідав, як позбутися гризунів у своєму саду. Зазвичай більшість людей спробують одразу використати хімічний розчин або отруту, аби побороти шкідників, проте, за словами експертів, цього робити не варто. 

www.unian.ua

Exit mobile version