Не 60 °C: експерт назвав “ідеальну” температуру для прання постільної білизни

Вибір правильного режиму прання залежить від матеріалу / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Експерт зі сну і керуючий директор Woolroom Кріс Таттерсолл назвав ідеальну температуру для прання постільної білизни, і це не 60 °C, пише Express.co.uk.

За його словами, прання простирадл, наволочок – завдання, яке слід виконувати раз на тиждень. Необхідно це для того, щоб змити скупчення омертвілої шкіри, поту, тілесного жиру, бруду і пилових кліщів.

Як прати постільну білизну – що важливо знати

Говорячи про те, яка температура найкраще підходить для прання постільної білизни, Кріс Таттерсолл заявив, що це 40 °C.

Відео дня

Зазначається, що прання при 60 °C краще вб’є мікроби, якщо хтось у домі захворів.

Також вказується, що простирадла з шовку або інших делікатних матеріалів необхідно прати вручну в теплій воді (30 °C і нижче), використовуючи при цьому м’який мийний засіб.

На якому режимі прати постільну білизну в машинці

Нагадаємо, раніше УНІАН зібрав головні поради про те, як правильно прати постільну білизну, щоб вона залишалася чистою, свіжою і прослужила довго.

За порадами фахівців, вибір правильного режиму прання залежить від матеріалу. Наприклад, якщо у вас бавовняна білизна, то краще її прати на стандартному режимі. Зазначений режим ефективно видаляє забруднення і бактерії, зберігаючи при цьому колір і структуру тканини. А ось для білизни з льону або інших натуральних матеріалів рекомендується використовувати режим із нижчою температурою.

www.unian.ua

Exit mobile version