Як почистити ювелірні прикраси в домашніх умовах: експерт назвала ефективні способи

За словами експерта, деякі засоби можуть лише нашкодити вашим прикрасам / фото ua.depositphotos.com

Якщо ваші каблучки, сережки або інші ювелірні прикраси починають мати не такий вигляд, як раніше, можна скористатися кількома домашніми засобами, аби повернути їм блиск. Експерт з діамантів Кайлі Пітт поділилася методом очищення, який вона використовує для видалення бруду та нальоту з прикрас, передає Mirror.

“Використання ультразвукового очищувача – це ефективний спосіб очищення ювелірних виробів, особливо коли мова йде про ретельне видалення бруду і нальоту у важкодоступних місцях. Переконайтеся, що ви вибрали ультразвуковий очищувач, спеціально розроблений для ювелірних виробів. Уникайте використання цього методу для тонких виробів з делікатною оправою або не діамантових коштовних каменів, таких як смарагд або опал”, – радить експерт. 

Кайлі Пітт також радить використати для очищення прикрас мило для посуду, адже воно безпечне та м’яке. 

Відео дня

“Уникайте використання гарячої води, оскільки це може пошкодити дорогоцінні камені. Обов’язково ретельно змивайте мило і витирайте прикраси м’якою тканиною. Це не тільки безпечно і ефективно, але й може зберегти блиск діамантів без ризику їх пошкодження, а також зберегти блиск діамантів”, – пояснює експерт.

Крім того, помічником у цій справі може стати харчова сода, однак Пітт попередила, що її варто використовувати тільки в деяких ситуаціях, адже вона може подряпати покриття ювелірних виробів. Соду краще не використовувати на делікатних прикрасах або прикрасах з дорогоцінним камінням. 

Водночас вона розповіла про п’ять “порад” з соцмереж, яких би вона уникала. За її словами, ці засоби принесуть більше шкоди, ніж користі, для ваших прикрас. Йдеться про соду, солону воду, зубну пасту, лимонний сік та кетчуп. 

“Хоча сода може очистити деякі метали, такі як мідь, вона може бути шкідливою для більшості ювелірних металів і дорогоцінного каміння. Кетчуп можна використовувати для чищення і видалення потемніння з ювелірних виробів з міді, але він брудний, неефективний і не підходить для інших типів матеріалів. Сіль має мінімальні переваги для чищення ювелірних виробів і неефективна для видалення бруду і жиру з ювелірних виробів – ба більше, вона може викликати корозію і зробити темними метали”, – підкреслила Пітт.

Експерт додала, попри те, що зубна паста добре видаляє поверхневий бруд з металів, вона містить абразивні речовини, які можуть спричинити мікроподряпини та пошкодити покриття металів. 

“Кислотна природа лимонного соку може спричинити згубну шкоду вашим виробам, наприклад, знебарвлення і послаблення закріплення металу і дорогоцінного каміння”, – попередила фахівець. 

Інші поради експертів

Раніше експерти розповіли, як зробити так, аби після прання рушники були м’якими. Зокрема вони радять використовувати не багато соди та прати рушники при температурі 60 градусів. 

Водночас експерт з прибирання Беккі Рапінчук поділилася порадами, які зроблять ваші шкарпетки знову білими, як з магазину. За її словами, під час прання шкарпетки можна замочити в кисневому відбілювачі. 

www.unian.ua

Exit mobile version