Щоб виграти війну, потрібна працююча економіка та податки

Компанія "Метінвест" зіткнулася з гострою нестачею кадрів, заявив операційний директор Олександр Мироненко.

"Метінвест"
Щоб виграти війну, потрібна працююча економіка та податки

Компанія “Метінвест” зіткнулася з гострою нестачею кадрів, заявив операційний директор Олександр Мироненко, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу компанії.

Наразі компанії не вистачає близько 4 тисяч працівників, що становить п’яту частину від необхідної кількості працівників. Основною причиною дефіциту є мобілізація: із 60 тисяч співробітників понад 8 тисяч перебувають на фронті, а понад 600 загинули. Щомісяця мобілізують від 100 до 170 осіб і знайти заміну стає складно.

Мироненко зазначив, що багато чоловіків обирають неофіційну роботу, щоб уникнути мобілізації. При цьому “Метінвест” може забронювати лише половину своїх працівників, що обмежує можливості компанії. Наразі ведуться переговори з урядом щодо дозволу бронювати до 60-80% працівників, оскільки підтримка економіки важлива для перемоги. У першій половині 2024 року компанія сплатила майже 10 млрд. грн податків. З початку війни “Метінвест” вклав понад 28 млрд. гривень в українську економіку. Мільйони українці мають заплатити податки за своє житло.

В Естонії планують збільшити податки, аби профінансувати оборону.