Зеленський в європейському турні мав п’ять основних запитів

Володимир Зеленський за 36 годин відвідав Велику Британію, Францію, Італію та Німеччину, зосередившись на п'яти ключових запитах.

Зеленський в європейському турні мав п'ять основних запитів: аналіз Politico

Президент України Володимир Зеленський за 36 годин відвідав Велику Британію, Францію, Італію та Німеччину, зосередившись на п’яти ключових запитах, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Politico.

Перший — запрошення України до НАТО, але шанси поки що малі через позиції США та Німеччини. Другий — захист українського неба з пропозицією Польщі та Румунії збивати російські ракети та дрони. Хоча союзники побоюються втягування у війну, передача систем ППО, таких як Patriot, можлива.

Зеленський також просив дозволити удари територією Росії із західною зброєю, але країни побоюються розширення конфлікту. Він намагався відновити обговорення про постачання ракет Taurus, але Німеччина поки що проти.

Найбільший прогрес — залучення інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс, де вже укладено контракти з іноземними підприємствами. На завершення поїздки Німеччина оголосила про новий пакет допомоги на 1,4 млрд. євро. Зеленський обговорив зі Штайнмаєром потреби української енергетики.

Зеленський анонсував зустріч із лідерами чотирьох країн протягом доби.

Exit mobile version