Навіть “вперта” орхідея зацвіте: садівники розкрили секрет, що стимулює цвітіння

Орхідеї – популярні кімнатні рослини, які відомі своєю дещо вибагливістю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, pixabay.com

На форумі садівників Orchids Tips and Tricks дали одну дієву пораду, як зробити так, щоб орхідея зацвіла, пише express.co.uk.

Орхідеї – популярні кімнатні рослини, які відомі своєю дещо вибагливістю, коли справа стосується цвітіння. Однак, як стверджують досвідчені садівники, за правильного догляду та умов ці кімнатні рослини будуть регулярно цвісти протягом багатьох років.

Що робити, якщо орхідея не цвіте – порада

Садівник Ренді Берг звернувся на форум по допомогу у зв’язку з тим, що його орхідея “дуже довгий час”.

Відео дня

Учасники групи припустили, що для цвітіння необхідно змінити температуру.

“Мої орхідеї ніколи не цвіли, поки я не винесла їх на вулицю, де вони зазнали зниження температури”, – зазначила садівниця Клешен Ваандрагер Діксон.

Інша учасниця групи Лінда Мойс порадила переконатися, що нічна температура значно знижується, за такої умови орхідея обов’язково зацвіте.

“Я читала, що їй подобається, коли температура вночі знижується, що я і роблю в себе вдома, і мої цвітуть увесь час”, – погодилася ще одна учасниця форуму Кетлін О’Грейді.

За словами фахівців з rePotme, нижчі нічні температури є тригером цвітіння для орхідей.

Тим, у кого немає можливості забезпечити природне зниження температури вночі, порадили ставити рослину на підвіконня або трохи знижувати температуру на термостаті з настанням вечора.

Нагадаємо, раніше садівниця поділилася рецептом диво-розчину для орхідей.

www.unian.ua

Exit mobile version