“Дуже мало людей мають цю навичку”: гендиректор Apple назвав найкращу рису Стіва Джобса

Засновник Apple Стів Джобс завжди любив сперечатися з людьми, аби результат його роботи ставав лише кращим / колаж УНІАН, фото Вікіпедія, pixabay

Генеральний директор американської корпорації Apple Тім Кук розповів, що багато чому навчився у покійного співзасновника компанії Стіва Джобса за 13 років спільної роботи, пише CNBC. 

“Для тих з нас, кому пощастило працювати з ним, він був учителем на все життя”, – зазначив Кук в інтерв’ю The Wall Street Journal.

Гендиректор Apple підкреслив, що уроки, які він отримав від свого наставника, виправдали його рішення залишити гарну роботу в Compaq, аби приєднатися до Apple в 1998 році.

Відео дня

“Я думав, що маю шанс на все життя – працювати з генієм, який започаткував цілу індустрію”, – зауважив Кук.

Він додав, що був особливо “закоханий” в одну навичку, якої він навчився у Джобса:

“Не бути прив’язаним до своїх минулих поглядів. Не бути настільки гордим, що не можеш змінити свою думку, коли перед тобою з’являються нові докази. Він міг змінюватися ось так. Спочатку мене це трохи вразило. А потім я так закохався в це”.

Також Кук назвав готовність Джобса змінювати свою думку щодо будь-якої теми “блискучою навичкою”, яка зустрічається рідше, ніж людям може здаватися. 

“Дуже мало людей мають цю навичку, тому що вони “одружуються” зі своїми минулими поглядами”, – сказав він.

Тому Джобс передав цю рису своєму наступнику Куку. 

“Він любив сперечатися і любив, коли хтось сперечався з ним. І ви завжди могли змінити його думку, якщо у вас була найкраща ідея. Ми переконували один одного. Ось чому це працювало так добре”, – підсумував гендиректор Apple. 

Які ще навички цінують в людях

Раніше підприємець-мільярдер Марк Кьюбан назвав навички, які допоможуть людині бути затребуваною на ринку праці. За його словами, щоб орієнтуватися у змінах, необхідно бути допитливим, моторним та легко адаптуватися.

Також було названо топ-7 “підступних” запитань, які задають під час співбесіди. За словами експерта, навіть найдосвідченіші та найкваліфікованіші фахівці можуть потрапити в таку ситуацію, тому вона назвала ці питання та розповіла, що робити у таких випадках. 

www.unian.ua

Exit mobile version