Голова Євроради закликав розслідувати порушення на виборах у Грузії

Шарль Мішель закликав Центральну виборчу комісію в Грузії, а також інші відповідні органи, виконати свій обов’язок.

26 жовтня в Грузії відбулись парламентські вибори, на яких зафіксовані значні порушення. У зв’язку з цим грузинське питання буде винесене на засідання Євроради.

Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель.

“Після парламентських виборів у Грузії я маю намір винести грузинське питання на порядок денний неформального засідання Європейської ради в Будапешті”, – написав він у соцмережі Х.

Мішель закликав Центральну виборчу комісію в Грузії, а також інші відповідні органи, виконати свій обов’язок. Зокрема, – “оперативно, прозоро та незалежно розглянути всі порушення та звинувачення, пов’язані з виборами”.

Вибори в Грузії

  • 27 жовтня Центральна виборча комісія Грузії офіційно повідомила про перемогу правлячої партії “Грузинська мрія
  • Партія експрезидента Михаїла Саакашвілі “Єдність – Національний рух” заявила, що не визнає результатів парламентських виборів.
  • Міжнародні спостерігачі, яких направили на вибори у Грузію ОБСЄ, НАТО і ЄС, оприлюднили у неділю заяву, у якій відзначили тиск на виборців і опозицію, переваги для правлячої партії, упередженість ЗМІ до опозиції тощо.
  • Міжнародні спостерігачі заявили про значні порушення на виборах .
  • Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі не визнає результатів парламентських виборів, представлених громадськості Центральною виборчою комісією.

lb.ua

Exit mobile version