Чи є ракетоносії РФ у Чорному та Азовському морях? Відповідь ВМС

Росія раніше розміщувала носії крилатих ракет "Калібр" у Чорному та Азовському морях, але станом на 27 жовтня там не виявлено жодного російського корабля.

Чи є ракетоносії РФ у Чорному та Азовському морях сьогодні? Відповідь ВМС

Росія раніше розміщувала носії крилатих ракет “Калібр” у Чорному та Азовському морях, але станом на 27 жовтня там не виявлено жодного російського корабля, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram Військово-морських сил ЗСУ.

У Середземному морі зафіксовано два російські кораблі, здатні запускати до 24 ракет “Калібр”. За добу через Керченську протоку пройшли 12 суден: 5 попрямували до Чорного моря, а 7 — до Азовського.

Російські кораблі продовжують порушувати Міжнародну конвенцію з охорони життя на морі, вимикаючи системи автоматичної ідентифікації. Раніше представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що російський флот вийшов із Криму, проте загроза атак зберігається. За його словами, найбільшу безпеку забезпечила б повна відсутність російських кораблів в Азово-Чорноморському регіоні, що вже частково спостерігається. Британія виділила 155 млн доларів для захисту суден у Чорному морі від атак Москви.

Росія не ризикувала проводити морські навчання у Чорному морі через українські удари.

Exit mobile version