Названо 9 фраз, які тільки здаються доброзичливими

Пасивна агресія – це спосіб висловити невдоволення, зберігаючи при цьому видимість ввічливості / фото ua.depositphotos.com

Соціальні взаємодії іноді буває важко розшифрувати, особливо коли йдеться про ті, здавалося б, дружні фрази, в яких ховається пасивна агресія. Ключ до їх виявлення – розуміння наміру, пише hackspirit.com.

Пасивна агресія – це спосіб висловити невдоволення, зберігаючи при цьому видимість ввічливості. Це хитрий спосіб донести свою точку зору без прямої конфронтації, і він часто виражається, здавалося б, доброзичливою мовою.

Фахівець назвала фрази, які звучать нешкідливо, але насправді просякнуті прихованою ворожістю:

Відео дня

Добре, як вважаєш за краще”. Той, хто вимовляє цю фразу, має на увазі незадоволеність і розчарування.

Ні, все гаразд. Дійсно“. Завжди виглядає як дружня відповідь, але насправді це непрямий спосіб висловити своє роздратування.

Я думав, ти знаєш“. Фраза, яку зазвичай вимовляють для того, щоб перекласти провину і навіть тонко розкритикувати співрозмовника за незнання.

Я не злюся“. Якщо комусь доводиться пояснювати, що він не злиться, велика ймовірність, що він відчуває якусь форму образи.

Я просто говорю“. Цю фразу зазвичай ставлять наприкінці заяви, яка може здатися грубою або суперечливою, в надії пом’якшити можливі наслідки.

Не турбуйся про це“. Одна з тих фраз, які на перший погляд можуть здатися обнадійливими, але найчастіше вони можуть мати важчий підтекст.

Цікаво, що ти вирішив зробити це таким чином“. Подібні слова часто можуть підірвати впевненість у собі співрозмовника і викликати непотрібні сумніви.

Не хочу здатися грубим, але…”. Цю фразу часто використовують як дозвіл сказати щось, що, як знає мовець, може бути образливим або спірним.

Якщо ти цього хочеш“. Фраза, яка часто несе в собі тон розчарування або несхвалення.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як дізнатися, що найкращий друг токсичний.

www.unian.ua

Exit mobile version