Британія може направити у Смугу Гази війська для підтримки постачання гумдопомоги, ‒ ЗМІ

Зараз Лондон розглядає це питання, остаточне рішення ще не прийнято.

Табір для внутрішньо переміщених палестинців

Велика Британія розглядає можливість відправки солдатів до Cмуги Гази для підтримки постачання допомоги після відкриття нового коридору в травні.

Про це пише BBC з посиланням на джерела.

США заявили, що американські війська не висаджуватимуться на берег, а неназвана “третя сторона” водитиме вантажівки по плавучій греблі на пляж. Лондон нібито розглядає можливість доручити це своїм військам.

Водночас жодного рішення ухвалено не було, і це питання ще не доходило до прем’єр-міністра.

Підписуйтесь на наш Google News

Сполучене Королівство брало активну участь у плануванні операції з надання допомоги морем, і міністр оборони Грант Шаппс заявив, що Великобританія продовжує грати “провідну роль у наданні підтримки в координації зі США та іншими міжнародними союзниками”.

Можлива роль британських військ може полягати у тому, щоб вони зганятимуть вантажівки з десантних кораблів на тимчасову дамбу і доставлятимуть допомогу в безпечний район розподілу на березі. Вони потенційно з високим ризиком нападу з боку ХАМАСу та інших збройних угруповань.

У середу групі Організації Об’єднаних Націй довелося ховатися, коли міни впали неподалік запланованої зони розподілу допомоги.

  • Вчора стало відомо, що американські військові почали будівництво морського пірсу, через який буде надходити гуманітарна допомога в Смугу Гази.

lb.ua

Exit mobile version