Школярів РФ навчатимуть за матеріалами інтерв’ю Путіна Такеру Карлсону, – Центр нацспротиву

Фото: школярів РФ навчатимуть за матеріалами інтерв’ю Путіна Такеру Карлсону (GettyImages) Автор: Ярослава Борзова

Російських школярів навчатимуть за матеріалами інтерв’ю Путіна Такеру Карлсону. Разом із неповнолітніми “знання” мають засвоювати вчителі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

“Таку практику запроваджено російським керівництвом, і зокрема у російські школи передали методичку для навчання дітей за матеріалами вказаного інтерв’ю Путіна американському журналісту”, – зазначається в повідомленні.

При цьому, зазначають в Центрі нацспротиву, документ опублікований на порталі “Единый урок РФ”, рекомендує вчителям вивчати інтерв’ю разом із дітьми, проводити в класах дебати за темами розмови Путіна і Карлсона, залучати дітей до “дослідницьких проєктів” за мотивами інтерв’ю і розбирати його як медіатекст.

Зазначається, що на думку авторів методички, інтерв’ю допоможе школярам “краще зрозуміти позицію Росії на світовій арені” і розвинути критичне мислення.

Інтерв’ю Путіна Карлсону

Нагадаємо, 9 лютого, у мережі опублікували інтерв’ю російського диктатора Володимира Путіна Такеру Карлсону. В інтерв’ю російський диктатор відзначився низкою скандальних заяв, а також знову намагався виправдати своє повномасштабне вторгнення до України.

Центр стратегічних комунікацій спростував фейкові заяви з інтерв’ю Путіна, зокрема про неонацизм, Леніна та Сталіна, які нібито створили Україну, “громадянську війну” тощо.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що подібне інтерв’ю не могло не бути спецоперацією. Однією з найскандальніших заяв Путіна стало звинувачення на адресу Польщі, що вона винна на початку Другої світової. Глава Кремля нафантазував, що Варшава спровокувала ватажка нацистської Німеччини Адольфа Гітлера, оскільки “виявилася незговірливою”.

Детальніше про те, що Путін розповів в інтерв’ю Карлсону – читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version