Затриманому у Франції уродженцю Донбасу висунули звинувачення у підготовці теракту

26-річного чоловіка помістили до СІЗО.

Затриманому у Франції уродженцю Донбасу висунули звинувачення у підготовці теракту

Національна антитерористична прокуратура Франції підозрює у підготовці теракту раніше затриманого уродженця Донбасу, який має громадянства України та Росії.

Про це повідомляє BFMTV.

Прокуратура почала розслідування за двома статтями: “участь у терористичному злочинному співтоваристві з метою підготовки злочинів проти особи” та володіння вибухівкою з метою заподіяння шкоди “у зв’язку з терористичною діяльністю”.

Початкове розслідування показало, що 26-річний чоловік прибув до Франції кілька днів тому. Слідство планує визначити деталі його плану і встановити інших, потенційно причетних до злочину, осіб. Зараз чоловіка помістили до СІЗО.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Слідство з’ясувало, що на місці вибуху було виявлено декілька паспортів. Вибухівка, яку готував затриманий, мала активуватись телефонним дзвінком.

  • На півночі Франції, в муніципалітет Руассі-ан-Франс, затримали 26-річного чоловіка з українським та російським паспортами. Чоловіка заарештували “в терміновому порядку”, він перед тим підірвав вибухову речовину (перекис ацетону) під час спроби створити саморобну вибухівку.

lb.ua

Exit mobile version