Ізраїль врятував 4 заручників, викрадених ХАМАСом: у ході операції загинули 55 палестинців


Ізраїль врятував 4 заручників, викрадених ХАМАСом: у ході операції загинули 55 палестинців

Ілюстративне фото (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Ізраїль заявив, що врятував чотирьох заручників, які були викрадені під час атаки ХАМАСу 7 жовтня. Було проведено наймасштабнішу операцію зі звільнення заручників з початку війни у Секторі Газа.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

За даними Міністерства охорони здоров’я Гази, у центрі міста, де проводилася операція, точилися запеклі бої, в ході яких щонайменше 55 людей, у тому числі діти, були вбиті.

Армія Ізраїлю заявила, що врятувала 25-річну Ноа Аргамані; 21-річного Альмога Меїр Яна; 27-річного Андрія Козлова і 40-річного Шломі Зіва. Їх звільнили у двох окремих місцях у центрі Гази.

Загальна кількість врятованих полонених досягла семи.

Аргамані стала однією з найбільш впізнаваних заручниць, викрадених з музичного фестивалю на півдні Ізраїлю. Відео з нею було одним з перших, поширених в інтернеті.

Міністр оборони Йоав Галлант назвав порятунок “героїчною операцією” і заявив, що армія продовжуватиме боротьбу, доки не повернуть усіх заручників.

Напад на Ізраїль

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС напали на Ізраїль. Вони вбили більше тисячі і захопили в заручники сотні людей. Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти терористів у Газі.

Згодом бойовики звільнили близько 120 осіб в обмін на звільнення Ізраїлем палестинських в’язнів.

ООН встановила випадки сексуального насильства проти жінок під час атаки ХАМАСу на Ізраїль.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua