Мавританці обирають сьогодні президента

За прогнозами переможе чинний очільник країни Мохамед ульд Газуані.

Чинний президент Мавританії Мохамед ульд Газуані

Мавританці голосують сьогодні на президентських виборах, на яких, як очікується, переможе чинний президент Мохамед ульд Газуані.

Про це пише Reuters.

67-річний Газуані, колишній військовослужбовець, у своїй передвиборчій кампанії пообіцяв політику, сприятливу для інвесторів, щоб стимулювати товарний бум.

В африканській країні з населенням 5 мільйонів людей багато живуть у бідності ‒ попри великі ресурси викопного палива та корисних копалин.

Попередні результати голосування очікуються завтра.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Обраний на перший термін у 2019 році, Газуані має шість суперників, серед яких активіст проти рабства Бірам Дах Абейд, який посів друге місце в 2019 році з понад 18% голосів.

Голосувати мають право близько 2 мільйонів осіб. Основні питання виборів включали боротьбу з корупцією та створення робочих місць для молоді.

У разі переобрання Газуані пообіцяв побудувати електростанцію, яка працює на природному газі, у рамках морського газового проекту Greater Tortue Ahmeyin (GTA), видобуток на якому має розпочатися до кінця року. Він також пообіцяв інвестувати у відновлювані джерела енергії та розширити видобуток золота, урану та залізняку.

Газуані очолив країну протягом 5 років відносної стабільності на тлі того, що сусіди Мавританії з регіону Сахель, включно з Малі, борються з ісламістськими повстанцями. У низці країн сталися військові перевороти.

Останніми роками Мавританія не фіксувала нападу бойовиків на свою територію, і Газуані, який зараз очолює Африканський союз, пообіцяв впоратися з ісламістськими загрозами.

Відомий активіст Абейд кидає виклик Газуані через питання дотримання прав людини та маргіналізацію чорношкірого африканського населення Мавританії, тоді як Ель Мохтар має прихильників серед консервативних і релігійних виборців.

  • У травні Ураїна відкрила посольство у Мавританії. Під час церемонії відкриття країни обговорили двостороннє співробітництво в торговельно-економічній, енергетичній, сільськогосподарській, гірничодобувній сферах, галузях інформаційно-комунікаційних технологій, культури та освіти.

lb.ua

Exit mobile version