Дебати майже не вплинули на рівень підтримки Байдена та Трампа, – опитування

Фото: Дональд Трамп і Джо Байден, кандидати в президенти США (Getty Images) Автор: Дмитро Левицький

Перші теледебати між кандидатами в президенти США Джо Байденом та Дональдом Трампом майже не вплинули не рівень їх підтримки виборцями.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на опитування Ipsos та вебсайту 538.

Як показало опитування, попри те, що 60% респондентів вважають, що Трамп показав себе на дебатах краще, чим чинний президент, тоді як Байден отримав підтримку всього 21%, – це загалом не змінило їх підтримку виборцями.

Так, після дебатів про намір проголосувати за Байдена на майбутніх виборах заявили 46,7% потенційних виборців, що всього на 1,6 відсоткового пункту нижче, ніж було до дебатів.

Водночас підтримка Трампа фактично залишилася незмінною. Після дебатів кількість потенційних виборців Трампа зросла з 43,5% до 43,9%. Ймовірно, на це вплинуло те, що виступ Трампа на дебатах не вразив американців.

Опитування проводили до та після дебатів. Опитування має похибку 2,1 відсоткового пункту. 1700 з 2543 респондентів дивилися дебати повністю або частково. Похибка в опитуванні тих, хто дивився дебати, становить 2,5 відсоткового пункту.

Дебати Байдена та Трампа

Днями в США відбулися перші теледебати між Байденом та Трампом, які на початку листопада будуть змагатися за президентське крісло. Опитування відразу ж показали, що переможцем дебатів став Трамп, тоді як виступ Байдена викликав шквал критики. Також звучали заклики до Демократичної партії змінити кандидата в президенти США.

Байден визнав, що невдало виступив на перших дебатах з Трампом, але в його команді запевнять, що чинний президент не планує зніматися з передвиборчих перегонів.

За даними видання Axios, на рішення Байдена щодо участі у виборах може вплинути його родина та найближче оточення. Саме вони підштовхнули його до висунення на другий президентський термін.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version