Члени НАТО побоюються, що Байден не зможе перемогти Трампа, – Politico

Фото: американський президент Джо Байден (Getty Images) Автор: Каріна Левицька

Лідери НАТО побоюються, що американському президенту Джо Байдену не вдасться перемогти його опонента Дональда Трампа на виборах в США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

“Ми не впевнені, що, навіть якщо він переможе, він зможе прожити ще чотири роки”, – сказав анонімний чиновник з європейської країни НАТО.

За даними видання, союзники по НАТО потихеньку задаються питанням, як довго президент Байден зможе забезпечувати американську підтримку для оборони Європи.

Дипломати і світові лідери, які готуються до саміту НАТО наступного тижня, в приватних розмовах висловлюють гостру стурбованість віком, станом здоров’я і здатністю Байдена перемогти на президентських виборах 2024 року.

Загалом іноземні посадовці здебільшого виступають за переобрання Байдена і побоюються, що повернення колишнього президента США Трампа до влади завдасть шкоди НАТО і підірве військові зусилля в Україні.

Вони також відреагували на нещодавній виступ Байдена на дебатах з тривогою і побоюванням, що Байден може виявитися занадто слабким, щоб перемогти Трампа та очолити світову наддержаву.

“Не треба бути генієм, щоб побачити, що президент старий.. Ми не впевнені, що, навіть якщо він переможе, він зможе прожити ще чотири роки”, – сказав один чиновник з європейської країни НАТО.

Протистояння Байдена та Трампа

Нагадаємо, що днями в США відбулись дебати між колишнім президентом США Дональдом Трампом та нинішнім – Джо Байденом.

РБК-Україна підготувало матеріал, в якому детально розповіло про що опоненти говорили і якими можуть бути наслідки.

Після проведених дебатів Білий дім заявив, що це була “погана ніч” для Байдена, однак наголосив, що він все ще може балотуватися. Попри те, що сам Байден на деякий час засумнівався щодо участі в виборах. Його родина все ж закликала його залишитися у передвиборчих перегонах.

Зауважимо, що згідно з інформацією Bloomberg, Байден зменшує розрив із кандидатом у президенти США Трампом у ключових штатах, необхідних для перемоги на виборах. Так, Трампа підтримують 47% американців, тоді як Байдена 45% навіть попри поразку на дебатах.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version