Румунія підіймала два F-16 через повітряну атаку РФ по Україні: чи виявили уламки дронів

Фото: Румунія підіймала два F-16 через повітряну атаку РФ по Україні (ілюстративне фото GettyImages) Автор: Ярослава Борзова

У Румунії попри звуки вибухів на території округу Тульча ще не виявили уламків російських безпілотників. Водночас повітряні сили країни піднімали F-16 у зв’язку з цією ситуацією для моніторингу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Румунії.

Як зазначають у відомстві, у ніч з 23 на 24 липня російські війська здійснили нову серію безпілотних атак на територію України, поблизу кордону з Румунією, в Тульчинському повіті.

Національний центр військового командування Румунії повідомив Генеральну інспекцію з надзвичайних ситуацій країни про вжиття заходів з оповіщення населення округу Тульча. Варто зауважити, що дане місто знаходиться недалеко від Одеської області, яку вночі сили РФ атакували дронами.

Зазначається, що у зв’язку з цією ситуацією були розгорнуті два винищувачі F-16 для моніторингу, що є частиною регулярної процедури

Водночас Міністерство національної оборони розпорядилося вжити заходів для проведення розслідувань на місцевості, в околицях Плауру, з метою пошуку можливих об’єктів, що впали на румунську територію, пошуки, які триватимуть протягом дня.

Нічна атака “Шахедами”

Повітряна тривога у прикордонні Румунії лунала на тлі чергової масштабної повітряної атаки РФ по території України ударними дронами типу “Шахед”. Одна з хвиль безпілотників атакувала Ізмаїл та Ізмаїльський район.

Також загарбники вдарили ракетами по передмістю Харкова. Внаслідок удару по приватному будинку загинула щонайменше одна людина.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version