Вибори президента США: Трамп програв на праймеріз в окрузі Колумбія

Фото: Дональд Трамп (Getty Images) Автор: Константин Широкун

Дональд Трамп вперше у виборчій кампанії 2024 року програв у праймеріз Республіканської партії Ніккі Хейлі, сталось це в окрузі Колумбія.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

За Хейлі у столичному окрузі проголосували майже 63% республіканців, за Трампа – 33%. В результаті голосування Хейлі отримає голоси всіх 19 виборців від округу Колумбія, і у неї стане 43 виборці. Трамп має їх 247, а всього в ході праймеріз республіканці обирають 2429 делегатів на з’їзд партії, який у липні офіційно оголосить кандидата в президенти.

До праймеріз в окрузі Колумбія Трамп мав 244 голоси делегатів, а екс-постпреда США при ООН і екс-губернатора Південної Кароліни Ніккі Хейлі — 24. Останньою тепер дістануться всі 19 голосів делегатів округу Колумбія.

Завтра, 5 березня, у “супервівторок”, праймеріз та кокуси обох провідних партій пройдуть відразу у 15 штатах та на одній заморській території. У республіканців вирішиться доля голосів одразу 874 виборців. У штабі Трампа передбачають, що отримають щонайменше 773 з них.

Президентські вибори у США

Президентські вибори президента США заплановані на 5 листопада 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден. Від республіканців, окрім Дональда Трампа, у фаворитах екс-посол США в ООН Ніккі Хейлі.

Наприкінці лютого Трамп та Байден виграли свої праймеріз у штаті Мічиган.

Крім того, Трамп переміг у праймеріз від республіканців у Південній Кароліні, рідному штаті його суперниці Ніккі Хейлі.

У суботу, 2 березня, Трамп переміг ще на трьох праймеріз Республіканської партії, випередивши суперницю Ніккі Хейлі в Міссурі та Айдахо і отримавши голоси всіх делегатів Мічигану, що залишилися.

Тим часом Трамп випереджає Байдена за результатами соціологічного дослідження, проведеного The New York Times та Сієнським коледжем.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version