В одному з регіонів Німеччини не видаватимуть документи чоловікам з України

У німецькій федеральній землі Гессен українським чоловікам призовного віку не видаватимуть документів для поїздок за кордон.

У німецькій федеральній землі Гессен українським чоловікам призовного віку не видаватимуть документів для поїздок за кордон. Ці документи виступають як такі, що заміщають закордонний паспорт, повідомляє “Кіровград Кропивницький” з посиланням на DW.

Міністерство праці та соціальних справ Гессена відповіло 31 липня на запит депутатської фракції “Альтернатива для Німеччини”.

“Відомства у справах іноземців Гассена не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, які замінюють закордонні паспорти. Вони можуть поїхати на територію української держави для отримання паспорта та проходження військової служби”, – заявили в міністерстві.

У Гессені мешкає приблизно 20 тисяч українських чоловіків, вік яких досягає діапазону 18-60 років. Міністерство також додало, що заохочення чоловіків до повернення в Україну та участі у захисті від російської агресії є “зрозумілими інтересами України”.

Німеччина заощадить 125 мільйонів євро на рік, скоротивши парламент.

Exit mobile version