Нетаньяху планує звільнити очільників Міноборони, ЦАХАЛу і ШАБАКу, – ЗМІ


Нетаньяху планує звільнити очільників Міноборони, ЦАХАЛу і ШАБАКу, - ЗМІ

Фото: прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху планує звільнити главу Міноборони Йоава Галланта, начальника штабу ЦАХАЛу Герці Ха-леві та керівника контррозвідувальної спецслужби ШАБАК Ронена Бара.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

Про можливі кадрові рішення сказала репортер Walla News Тал Шалев у головній вечірній програмі новин громадського мовника Kan.

Посилаючись на джерела серед близьких соратників прем’єр-міністра, щодо звільнення Галланта репортер зауважила, що «питання не в тому, якщо, а в тому, коли».

За словами Шалев, Нетаньяху хотів звільнити Галанта після його візиту до Сполучених Штатів, але заплановане рішення було відкладене через смертоносну атаку Хезболли на Мадждал-Шамс та вбивство лідера ХАМАС і лідера військового крила Хезболли.

Журналістка додала, що в оточенні Нетаньяху є джерела, які кажуть, що після заміни Галланта прем’єр-міністр планує звільнити начальника штабу ЦАХАЛу Герці Ха-леві та керівника Shin Bet (ШАБАК) Ронена Бара.

За її словами, метою таких кроків є усунення опозиції до ведення переговорів Нетаньяху щодо повернення заручників, захоплених ХАМАС 7 жовтня. Шалев каже, що Нетаньяху хоче поставити на місце звільнених чиновників людей, які будуть залежати від нього і виконувати його вказівки.

Потенційним кандидатом на посаду міністра оборони називають опозиційного лідера “Нової надії” Гідеона Саара. Зараз нібито ведуться розмови про можливу загальну перестановку в кабінеті міністрів, щоб створити враження, що прем’єр-міністр не просто звільняє Галланта.

Нагадаємо, раніше армія Ізраїлю заявила про ліквідацію верховного командира Хезболли Фуада Шукра.

Також вбито лідера підтримуваного Хезболлою радикального палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханію.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua