Північна Корея розгорнула на кордоні 250 установок для пуску балістичних ракет

Зброя може завдавати дальніх ядерних ударів по Південній Кореї та базам США в країні.

Північна Корея заявила, що розгорнула 250 нових мобільних пускових установок для балістичних ракет на кордоні, пише Bloomberg.

Зброя може завдавати ядерних ударів по Південній Кореї та базам США в країні.

За оцінкою експертів зі зброї, зображення, опубліковані державними ЗМІ, показують, що пускові установки здатні утримувати по чотири ракети кожна, а системи, схоже, використовуються для запуску балістичної ракети малої дальності Hwasong 11D. 

Ракету випробували на відстані приблизно від 100 до 300 кілометрів.

Наразі невідомо, чи справді Північна Корея виготовила 1000 таких ракет.

Пускові установки можна сховати та висунути для швидких ударів, щоб за лічені хвилини завдати ударів на великі відстані вглиб території Південної Кореї.

Підписуйтесь на наш Tелеграм канал

Вчора у Пхеньяні відбулася церемонія введення систем в експлуатацію, повідомило офіційне корейське центральне інформаційне агентство KCNA.

“Через мінливе середовище глобальної безпеки, яке швидко змінюється та невибіркове розширення військових блоків, які очолюють США, ми вирішили, що нам потрібно ретельніше та цілісніше підготувати наш національний ядерний потенціал і ядерну позицію”, ‒ цитує KCNA північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Лідер КНДР Кім Чен Ин на церемонії розгортання 250 пускових установок тактичних балістичних ракет нового типу

Ракети також є частиною систем, які “Північна Корея презентувала останніми місяцями для можливого використання Росією у війні в Україні”, заявили південнокорейські офіційні особи.

  • США, Південна Корея та інші країни звинуватили Північну Корею у наданні Москві величезної кількості артилерійських снарядів, а також нових балістичних ракет малої дальності. 
  • Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік попередив, що Пхеньян, можливо, розглядає можливість проведення ядерного випробування перед президентськими виборами в США у листопаді, щоб підвищити свій авторитет. 
  • Востаннє Північна Корея випробувала ядерний пристрій у вересні 2017 року.
  • В аналізі Bloomberg Economics йдеться, що потенційна війна між Кореями коштуватиме вдвічі більше, ніж напад Росії на Україну.

lb.ua

Exit mobile version