Перед аварією екіпаж яхти Bayesian, що затонула біля Сицилії, міг припуститися кількох помилок, ‒ ANSA

Прокурори італійського муніципалітету Терміні-Імерезе розпочали розслідування аварії і допитали капітана яхти.

Прокурори допитали 51-річного капітана судна Bayesian Джеймса Кетфілда. Яхта зазнала аварії у понеділок біля Сицилії, водолази знайшли тіла 6 загиблих, тіло ще одного шукають.

Про це повідомляє видання ANSA.

Прокурори італійського муніципалітету Терміні-Імерезе почали розслідування аварії.

Окрім того, експерт-інженер “Italian Sea Group” ‒ компанії, яка володіє Perini Navi (корабельною, що в 2008 році спустила “Bayesian” на воду) вважає, що напередодні аварії екіпаж міг припуститися кількох помилок. Він спілкувався зі ЗМІ анонімно.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

Наприклад, двигуни човна могли бути вимкнені, а пасажирам дозволили залишатися в своїх каютах під час шторму.

“Основні протоколи безпеки передбачають, щоб хтось завжди був на варті під час шторму, включно з тим, коли човен стоїть на якорі. Більше того, навіть якщо шторм ось-ось зійшов би, було достатньо часу, аби дістатися до безпечного місця, для активації всіх заходів безпеки знадобилося б лише 15 хвилин”, – сказав інженер.

  • Яхта Bayesian затонула з 10 членами екіпажу та 12 пасажирами на борту. Берегова охорона врятувала 15 осіб.
  • Сьогодні стало відомо, що водолази знайшли тіла п’ятьох осіб. Таким чином кількість загиблих в аварії зросла до шести, дві дні тому водолази знайшли тіло кухаря. Тіло ще однієї людини ще шукають.
  • Серед зниклих безвісти був британський технологічний магнат Майк Лінч і голова Morgan Stanley International Джонатан Блумер. Газета Daily Telegraph повідомила, що знайшли тіла 59-річного Лінча та його 18-річної доньки Ханни.

lb.ua

Exit mobile version