Північна Корея запустила балістичну ракету

Фото: лідер КНДР Кім Чен Ин (getty images) Автор: Вадим Ребрина

Північна Корея випустила балістичну ракету в бік своїх східних вод.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву південнокорейських військових, про яку пише AP.

Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї повідомив у короткій заяві, що запуск відбувся в четвер вранці, але не надав жодних подробиць.

Це був перший запуск зброї Північною Кореєю більш ніж за два місяці. Він відбувся через три дні після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин пообіцяв подвоїти зусилля, щоб привести свої ядерні сили в повну готовність до бою зі Сполученими Штатами та їхніми союзниками.

Кім дав таку обіцянку, заявивши, що Північна Корея стикається з “серйозною загрозою” через те, що він назвав “безрозсудним розширенням” очолюваного США регіонального військового блоку, який зараз перетворюється на ядерний.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів Південної Кореї затвердив президентський указ про створення нового військового командування, яке почне функціонувати наприкінці цього року. Командування відповідатиме за стратегічні операції і спрямоване на посилення стримування зростаючих військових загроз з боку Північної Кореї.

У середині серпня президент Південної Кореї Юн Сок Йоль запропонував створити робочий консультативний орган з Північною Кореєю для обговорення шляхів послаблення напруженості та відновлення економічної співпраці, виклавши своє бачення об’єднання сусідів.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

www.rbc.ua

Exit mobile version