У Литві закликали НАТО збивати російські дрони на території країн Балтії

Міністр оборони Литви запропонував змінити алгоритм дій місії Альянсу НАТО щодо патрулювання повітряного простору країн Балтії.

Лаурінас Кащюнас
У Литві закликали НАТО збивати російські дрони на території країн Балтії

Міністр оборони Литви запропонував змінити алгоритм дій місії Альянсу НАТО щодо патрулювання повітряного простору країн Балтії. Це рішення ухвалено після падіння безпілотного літального апарату Російської Федерації у Латвії, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на LRT.

Політик зазначив, що повітряна поліція має не лише патрулювати, а й за потреби негайно реагувати на погрози, скорочуючи час прийняття рішень на рівні НАТО для швидкого знищення дронів. Кащюнас запропонував, щоб інформація про потенційні загрози надходила безпосередньо до штаб-квартири НАТО для оперативної оцінки та прийняття рішень.

Він також додав, що реакція на порушення повітряного простору має бути колективним рішенням Північноатлантичного Альянсу. Раніше в Латвії було виявлено російську БПЛА моделі “Шахед”. Він упав у східній частині країни, що викликало протест латвійського Міністерства закордонних справ, яке викликало тимчасового повіреного у справах Росії для висловлення невдоволення. У Литві заявили про збільшення кількості спроб обійти санкції проти Росії та Білорусі.

У Литві пропонують не приймати до стрілецької асоціації росіян і білорусів.