Блінкен і Леммі підтримали безпеку Ізраїлю та припинення вогню у Секторі Газа

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великобританії підтвердили свою підтримку безпеці Ізраїлю.

Блінкен і Леммі підтримали безпеку Ізраїлю та припинення вогню у Секторі Газа

Державний секретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великобританії підтвердили свою підтримку безпеці Ізраїлю. Також вони наголосили на прагненні до довгострокового припинення вогню в Секторі Газа, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на спільну заяву дипломатів за підсумками Стратегічного діалогу США та Великобританії в Лондоні.

Дипломати обговорили гуманітарну ситуацію у Секторі Газа, закликали захищати громадянське населення та забезпечити доставку допомоги. Леммі висловив підтримку посередницьким зусиллям США, Єгипту та Катару для укладання угоди про припинення вогню та звільнення заручників.

Також було обговорено погрози з боку Ірану та Росії, включаючи передачу Москві іранських балістичних ракет для війни проти України. Блінкен та Леммі відзначили дестабілізуючу роль Ірану на Близькому Сході, його підтримку угруповань, таких як ХАМАС та “Хезболла”. Блінкен прирівняв російське державне ЗМІ до розвідки.

Нагадаємо, що Зеленський та Байден невдовзі зустрінуться у Вашингтоні.

Exit mobile version