МЗС: Україна рішуче засуджує масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю

Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак.

МЗС України

Україна рішуче засуджує масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю увечері 1 жовтня. Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак.

Про це ідеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

“МЗС України рішуче засуджує масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю увечері 1 жовтня 2024 року. Вчергове закликаємо усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту у широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу”, — ідеться у заяві.

У відомстві підкреслили, що Україна понад 2,5 роки агресії РФ чинить опір не тільки Росії, але й її поплічникам, зокрема Ірану, який постачає агресору озброєння для війни.

“Засуджуємо дії іранського режиму, які дестабілізують одразу два регіони: Європу та Близький Схід. Підтримуємо оперативні дії союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетних обстрілів ізраїльської території з боку Ірану”, — заявляють у відомстві.

  • Відомо, що Іран застосував для удару по Ізраїлю близько 200 балістичних ракет. У відбитті іранської атаки брали участь сили США та Йорданії.
  • У заяві МЗС Франції Париж засудив напад на Ізраїль балістичними ракетами, випущеними з Ірану і підтвердив “свою абсолютну відданість безпеці Ізраїлю”. Також йдеться, без деталізації, що Франція допомагала відбивати атаку іранців.

lb.ua

Exit mobile version