КНДР може направити своїх солдатів на війну проти України

Корейська Народно-Демократична Республіка може відправити своїх військових до України для підтримки Росії.

КНДР може направити своїх солдатів на війну проти України

Корейська Народно-Демократична Республіка може відправити своїх військових до України для підтримки Росії, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на міністра оборони Південної Кореї Кім Йонг Хена, якого цитує The Korea Times.

Відправлення військових розглядається як ймовірний сценарій, як заявив Кім Йонг Хен. Він нагадав, що між Росією та КНДР підписано договір, схожий на військовий союз, що підвищує ймовірність відправлення північнокорейських військ в Україну.

Міністр також підтвердив правдивість повідомлень про загибель північнокорейських військових на тимчасово окупованих територіях України. За словами голови Центру протидії дезінформації Андрія Коваленка, в Україні вже є північнокорейські інженери, які стежать за використанням зброї КНДР російськими військами і деякі з них загинули.

Раніше в червні Володимир Путін та лідер КНДР Кім Чен Ін підписали угоду про стратегічне партнерство, яка передбачає взаємну допомогу у разі агресії. США та експерти попереджають, що відправка військ з КНДР може призвести до серйозних негативних наслідків для Пхеньяну, а їхні військові можуть стати “гарматним м’ясом”. Половина снарядів, які використовують Росія, надходять із КНДР.

Кім Чен Ин пригрозив ядерним ударом у разі вторгнення в КНДР.

Exit mobile version